Konut Haberleri
01 Eki 2017 09:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Kocaeli'ye metro müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli'nde hayata geçecek projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bölgeye metro müjdesi verdi.

Kocaeli'ye metro müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmit ilçe Teşkilatının kongresine katılmak üzere geldiği Kocaeli’nde gerçekleşen projeleri de aktardı.

Hasan Gemisi Spor Salonunda düzenlenen kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katılım gösterdi.

20 milyar yatırım

Kocaeli için yapılan yatırımlarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan övgüyle bahsetti. Başkan Karaosmanoğlu’nu kendisine benzeten Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli’ye 20 milyar yatırım yaptık. Buna belediyelerin yaptıkları yatırımlar dahil değil. İbrahim bey çok güzel işler yaptı. Ben onu biraz kendime benzetiyorum. Fazla konuşmaz, düşük profilli, abilik yapar, şov peşinde koşmaz” diyerek konuştu.

Modern metro hattı

Kocaeli’nin ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Kocaeli için gelecek dönem, metrolar dönemi olacak. Şehir içi trafiği metro ile, yollar ile tamamen rahatlamış olacak. Hızlı tren hattını gerçekleştirdik gayet güzel, modern bir tren hattını Kocaeli’ye kazandırdık. Ayrıca Kuzey Marmara otoyolunun yapımı sürüyor'' dedi.
ETİKETLER
#Kocaeli #metro hattı