Sektörel
14 Şub 2015 11:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:23

Kocaeli'ne tramvay geliyor!

Ulaşım projeleri ile yatırımlarına hızla devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara metro müjdesini verdi.

Kocaeli'ne tramvay geliyor!
İstanbul'un komşu bölgelerinden Kocaeli'de ulaşım metro, metrobüs ve tramvay projeleri ile rahatlayacak. Söz konusu Sekapark-Otogar arasında hizmet vermesi planlana tramvay hattı ile ilgili olarak meclisin oylamasına sunulan proje oy birliğiyle kabul edildi. 

Önemli ulaşım çalışmaları üzerinde yoğun bir şekilde ilerleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapılan toplantı ile Kocaeli'nin ilçeleri için yeni projeler üretmeye devam ediyor.    

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı güzergâhının imar planlarına işlenmesi değerlendirildi. Yapılan oylamada muhalefet ve iktidar partilerinin tamamı maddenin geçmesi için olumlu oy kullandı.

Tramvayın ardından metro!

İhale sürecini tamamlandıktan sonra önümüzdeki günlerde temel atma töreninin yapılacağını açıklayan  Karaosmanoğlu, tramvayın ardından metro projesine başlamayı planladıklarını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, ‘‘Metro hattı Körfez Atalar Mahallesi'nden başlayarak, Cengiz Topel Havaalanı'na kadar devam edecek. Ulaşım master planı çerçevesinde 32 kilometrelik bir hat olmasını ön görüyoruz. İkinci etap olarak da Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzanan metroyu Gebze ile birleştirerek bu yöne doğru devam ettireceğiz. Marmaray'ı ise Gebze'ye kadar getireceğiz” açıklamasında bulundu.

Yapılan ulaşım projelerine hızla devam edeceğini söyleyen  Karaosmanoğlu, metrobüs müjdesini de verdi. Marmaray ile Gebze'yi bütünleştirdikten sonra raylı sistemi ve metrobüsü geliştirerek Kocaeli'nin ilçelerine yayacaklarını belirtti.