Sektörel
26 Oca 2013 14:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:15

Koç Grubu'ndan Bursa'ya ikinci şok!

Bursa, bir ay içinde Koç Topluluğu'ndan gelen iki üzücü haberle sarsıldı.

Koç Grubu'ndan Bursa'ya ikinci şok!

 

Bursa, bir ay içinde Koç Topluluğu'ndan gelen iki üzücü haberle sarsıldı. Önce Tofaş'ta 800 kişiyi işten çıkaran holding, son olarak Bursa'nın en eski yatırımlarından Aygaz Dolum Tesisleri'ni kapattı

 

2013 başında Bursa'daki Tofaş fabrikasında 800 kişiyi işten çıkaran Koç Topluluğu şimdi de Bursa Aygaz Dolum Tesisleri'ni kapama kararı aldı. Çalışanların önemli bir kısmının işine son verilirken bazıları ise Aygaz'ın Yarımca'daki tesislerine kaydırıldı. 15 gün önce kapılarını kapatan dolum tesislerinde şuan sadece güvenlik görevlileri ve üst düzey bazı yöneticiler çalışıyor.

Aygaz Bursa Dolum Tesis Yöneticisi Ahmet Gürpınar, tesiste faaliyetlerin durdurulduğunu doğrulayarak, "Konuyla ilgili Enerji ve Piyasaları Denetleme Kurumu'na (EPDK) gerekli açıklamamızı yaptık" şeklinde konuştu.

Gürpınar kaç kişinin işten çıkarıldığı konusunda ise bilgi vermedi. Güvenlik görevlileri ise "Tesisimiz 15 gün önce kapatıldı. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Biz de sadece güvenliği sağlamak için buradayız" dedi.

Koç Topluluğu'nun, LPG sektöründe faaliyet gösteren ilk ve en büyük şirketi olan Aygaz, 1961 yılında kuruldu. Bursa'daki ilk yatırımı ise 1988'de gerçekleşti.

'GENEL BİR SIKINTI YOK'
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, Koç Grubu'nun Bursa için çok önemli bir değer taşıdığını ifade ederek, "Son olayların makro ekonomik gelişmelerden ziyade sektörel olduğunu düşünüyoruz. Genel bir sıkıntı yok" dedi

800 KİŞİYİ ÇIKARMIŞTI
TOFAŞ, 2012'de Avrupa'daki otomobil siparişinin 50 bin adet düşmesi sebebiyle sözleşmeli olarak çalıştırdığı 800 işçisiyle 2 Ocak 2013'te yollarını ayırmıştı.

Metin Can/Sabah

 

 

ETİKETLER
#Koç #tofaş #aygaz