Ekonomi
20 Mar 2020 08:57 Son Güncelleme: 20 Mar 2020 09:01

KMD'den koronavirüs salgını için açıklama

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, Yeni Tip Korona Virüs (COVID-19) salgını ile mücadele çerçevesinde, "KMD üyeleri olarak, temel ihtiyaçlar dışında tüm perakende satış noktalarının acilen kapatılma kararı alınmasını acilen bekliyoruz" dedi.

KMD'den koronavirüs salgını için açıklama

Bir çok perakende işletmesinin faaliyetini geçici olarak durdurduğunu belirten Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “evinizden çıkmayın” tavsiyesine uyulmasını istedi.

Başta halk sağlığının ve çalışanların korunması amacıyla perakende işletmeler tarafından kamu otoritelerinin önerileri doğrultusunda önlemler alındığını ve uygulamaya koyulduğunu sözlerine ekleyen Tınastepe, "Paralel bir şekilde KMD üyeleri olarak beklentimiz, temel ihtiyaçlar dışında tüm perakende noktalarının kapatılması kararının kamu otoriteleri tarafından ivedilikle verilmesi yönündedir. Halk sağlığı gözetilerek alınacak daha geniş kapsamlı önlemlerde derneğimiz üyesi tüm kuruluşlar kamu otoritelerinin kararlarına bire bir uyacak ve desteğini sağlayacaktır” dedi. 

KMD Hakkında:

Modern perakendenin temsilcisi Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD), 2012'de kuruldu. Başta mobilya, ev geliştirme, teknoloji, kişisel bakım, kozmetik, aksesuar, hobi, kırtasiye olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü oyuncularını temsil eden KMD, güçlü üye yapısıyla ve etkin çalışmaları bulunuyor. KMD üyeleri, Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin satış noktasında, 165 bin kişilik istihdamı ve 100 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil ediyor.