Politika
11 Eki 2020 14:16 Son Güncelleme: 11 Eki 2020 14:36

KKTC seçimlerinde mühürle birlikte veriliyor! Onu yapmazlarsa oy kullanamıyorlar

KKTC Cumhurbaşkanlığı ve anayasa değişikliği halk oylaması bugün yapılıyor. Seçmen listelerine kayıtlı 198 bin 867 seçmen, 738 sandıkta oy kullanacak. Seçimlerde ilk kez mühürle birlikte seçmene bir şey daha veriliyor. Seçmen bunu yapmazsa oy kullanamıyor.

KKTC seçimlerinde mühürle birlikte veriliyor! Onu yapmazlarsa oy kullanamıyorlar

KKTC'de cumhurbaşkanlığı ve anayasa değişikliği halk oylaması sırasında ilk kez bir uygulama yapılıyor. Seçmenlere oy kullanabilmeleri ve tercihini belirlemeleri için verilenlerle birlikte bir malzeme daha veriliyor. Onu kullanmayana oy kullandırılmıyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) halk, yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanmaya başladı. Seçmen listelerine kayıtlı 198 bin 867 seçmen, 738 sandıkta oy kullanacak. Saat 08.00'da başlayan oy kullanma süresi 18.00'da sona erecek. 

Kıbrıs Türk halkı 1974 beri 10'uncu kez cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor. KKTC seçim tarihinde ilk kez böylesine kalabalık aday listesi arasından seçmen tercih yapmak zorunda. Cumhurbaşkanlığı için 11 aday yarışıyor. Halen görevde olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile KKTC Başbakanı Ersin Tatar da yeni dönem için adaylar arasında bulunuyor. Mustafa Akıncı, seçimdebağımsız aday olarak yarışıyor. 

Cumhurbaşkanlığı için yarışan11 aday, oy pusulasında şu sıraya göre seçmenin önün geliyor:

“Ersin Tatar (Ulusal Birlik Partisi), Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Erhan Arıklı (Yeniden Doğuş Partisi), Fuat Çiner (Milliyetçi Demokrasi Partisi), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Ahmet Boran (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Alpan Uz (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Serdar Denktaş (Bağımsız).”

KKTC seçimleri Nisan 2020'de yapılacaktı. Ancak dünyayı saran korona virüs nedeniyle seçimler bugüne ertelendi. Alınan korona virüs tedbirleri altında yurttaşlar sandığa gidiyor. Maskesiz olarak seçim sandığına gidilmesi yasak. Bununla birlikte alınan bir tedbir daha dikkat çekiyor. Seçmenlere mühür, oy pusulası ve zarfla birlikte hijyen için eldiven de veriliyor. Virüs yayılımına karşı uygulanan tedbire uymayan oy kullanamıyor. 

 

ETİKETLER
#KKTC Seçimleri #KKTC