Ekonomi
24 Eyl 2015 11:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

Kızıldeniz THY ile coştu

Kızıldeniz, Kurban Bayramı’nda Türk tatilcilerin gözdesi oldu. THY’nin seferlerini artırmasının da etkisiyle, biyolojik zenginliğiyle dalış tutkunlarını cezbeden bölgeye giden Türk sayısı 8 bini aşıyor

Kızıldeniz THY ile coştu
Uzun bayram tatilinde Türk seyahatseverler yine Kızıldeniz’i tercih etti. VIP Scuba Turizm yetkilisi Serhat Sadıkoğlu, “Kızıldeniz’deki tekne konaklamalı dalış turizminde patlama yaşıyoruz. Yılda yaklaşık 2 bin Türk tekneyle tüm Kızıldeniz’i geziyor” dedi. 2001’de Mısır Hurgada’ya ilk uçak seferlerinin koyulmasını sağlayan Tur Andiamo’nun sahibi Cem Polatoğlu ise “THY’nin tarifeli seferlerini Kızıldeniz çevresine artırmasıyla turizm ivme kazandı” dedi. Yılda yaklaşık 8 bin Türk dalgıcın Kızıldeniz’in derinliklerinde dalmaya gittiği tahmin ediliyor.


Afrika kıtası ile Arap Yarımadası arasında kalan ve Hint Okyanusu’na bağlı Kızıldeniz uzun yıllardır Türk tatilcilerinin de gözdesi. 2 bin kilometre uzunluğu ve yıl boyu değişmeyen tropik su sıcaklığı ile dikkat çeken Kızıldeniz’in 11 ülkeye sınırı bulunurken en popüler uçuş noktası Mısır’daki Sharm El Şeyh ve Hurgada.

Beş yıldızlı otellerde ultra her şey dahil 7 gece konaklamalı otel ücreti 2.200 ile 4500 lira arasında değişiyor. Tekne konaklamalı 7 gecelik turlar ise 1250 euro civarında fiyatlara sahip.

Kızıldeniz’in Türkiye’ye coğrafi yakınlığı kadar, 2 saatlik zahmetsiz uçuş da Türk dalgıçları kendine çekiyor. Yüzölçümü 438 bin kilometrekare olan Kızıldeniz, Babel-Mendep Boğazı’ndan Süveyş Körfezi’nin kuzey ucuna kadar olan 2 bin 250 kilometre uzunluğunda. 1200 türde canlı barınıyor. 600’ü Kızıldeniz’e özgü bu canlılar kırmızı mercanlardan köpekbalığına kadar uzanıyor.

VIP Scuba Turizm yetkilisi Serhat Sadıkoğlu, “Yılda ortalama 1500-2000 kişi Kızıldeniz’de tekne konaklamalı tura çıkıyor. Kurban Bayramı’nda 3 tekneyi doldurduk. Ege ya da Akdeniz’i tekneyle gezer gibi Kızıldeniz’i dolaşıyoruz” diye konuştu. 

“Döviz kurlarındaki yükseliş bizi etkiliyor ve ama indirim yaparak etkisini azaltıyoruz” diyen Sadıkoğlu, “Mısır Büyükelçiliği ile görüşmelerimiz sürüyor, güvenlik soruşturmasındaki sürenin azaltılması için çabalıyoruz” dedi.

Tur Andiamo’nun sahibi Cem Polatoğlu, “Hem dalgıç, hem turizmci olmanın avantajıyla Kızıldeniz için çabalıyorum. Hurgada ve Sharm El Şeyh çok önemli iki nokta. Her yıl binlerce Türk dalıcının Kızıldeniz’i tercih etmesi tesadüf değil. Eşsiz güzellikler kadar THY’nin direkt seferler koyması Kızıldeniz turizminin gelişmesini sağladı. Bu bayramda da diğer tur şirketleri gibi biz de Kızıldeniz’in farklı yerlerine yüzlerce Türk götürdük” dedi.