Konut Haberleri
18 Eyl 2017 09:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Kızılay'dan Arakan'a konut!

Türk Kızılayı Arakan'da Müslümanlara karşı yapılan zulme sessiz kalmadı. Kurum, bölgeye 24 bin ailenin konaklayabileceği 100 bin kişilik bir barınma merkezi kurmak için harekete geçti.

Kızılay'dan Arakan'a konut!
Myanmar'ın Arakan bölgesinde süren çatışmalara Kızılay da sessiz kalmadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bölgeyi ziyaret etti ve yardım dağıttı. 

24 bin aile kapasiteli konut

Sabah'ta yer alan habere göre, Myanmar'dan  kaçan Arakanlı Müslümanlar için Türk Kızılayı 24 bin aile kapasiteli 100 bin kişilik kamp kuruyor. Barınma merkezinde cami, okul ve sağlık ocağı da bulunacak. Çelik konstrüksiyon ve 2+1 olarak tasarlanan evlerde mutfak ve banyo da olacak. Yeni barınma merkezinde cami, okul, sağlık ocağı bulunacak.

Türk Kızılay'ından tam destek

Proje hakkındaki detayları açıklayan Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, "Bangladeş Kızılayı ve hükümeti ile temas kurarak eğer bize bir alan gösterirlerse bu alanda yaşayan bütün insanların sorumluluklarını karşılayabileceğimizi ve onlara çok boyutlu hizmetler sunabileceğimizi söyledik. Uzun görüşmelerin ardından yaptığımız anlaşma çerçevesinde Arakanlı mülteciler ilk kez kalıcı bir barınma merkezine kavuşmuş olacak. Bangladeş hükümetinin tahsis ettiği bölgeye Türkiye 24 bin yarı kalıcı konut yapacak" dedi.