Güncel
08 Eki 2020 07:28 Son Güncelleme: 08 Eki 2020 07:29

Kırklareli Vize'de Ev ve Mutfak Eşyaları OSB kuruluyor

Kırklareli Vize'de Ev ve Mutfak Eşyaları OSB kuruluyor. İmzalar atıldı. İnşaat için yakında faaliyet başlıyor. 2019 yılında 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörünün OSB'si ile Plastikçiler İhtisas Özel OSB komşu olacak.

Kırklareli Vize'de Ev ve Mutfak Eşyaları OSB kuruluyor

Ev ve Mutfak Eşyaları OSB'si için imzalar atıldı. 2019 yılında 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü Kırklareli'nin Vize ilçesinde organize sanayi bölgesi kurulması için harekete geçti. Amaç, ev ve mutfak eşyaları sektöründe şehir içinde üretim yapanları birçok avantajın bir arada sunulduğu bir endüstri bölgesinde toplamak olarak açıklandı. Fabrikalar iki yıl içinde kurulmaya başlanacak. 

Ev ve Mutfak Eşyaları İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi adı ile kurulacak olan bölge daha önce kurulan PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel OSB’ye komşu olacak.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD), Asrey İnşaat, PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi (PAOSB) ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile protokol imzaladı.

Ev ve Mutfak Eşyaları Özel İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi veren Asrey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aslan, “EVSİD ile Asrey İnşaat’ın Kırklareli Vize’de Ev ve Mutfak Eşyaları İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki iş birliğinin gururunu yaşıyoruz. Asrey İnşaat olarak Vize’de özel organize sanayi bölgesi kurulması konusunda öncü bir rol izledik. 2012 yılında PAGDER ASLAN Plastikçiler ihtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile bir adım atıldı. Bugün yapılan anlaşma ile ev ve mutfak eşyaları sektörünün kümelenme, katma değerli üretim, Avrupa’ya yakınlık avantajları ile lojistik üstünlük gibi avantajları ev eşyaları sektörü mensupları ile buluşturacağız” dedi.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Burak Önder, “Pandemi ile bütün dünya tedarik zincirlerini değiştirme, çeşitlendirme çabası içerisinde. Dünyada herkesin malumu olacağı üzere Uzakdoğu’nun bir hakimiyeti vardı. Artık başta gelişmiş ülkelerden başlamak üzere tedarik zincirleri değişecek. Bu noktada en iddialı ülkelerden birisi ise Türkiye. Sektör profilimiz genel sanayi ve ihracatının küçük bir örneği. Hepimizin kapasite, ölçek sorunları var. Sektörde talep arzdan daha fazla ve talebe yetişmek için daha büyük üretim alanlarında çalışmaya ihtiyaç duyuyoruz. Asrey İnşaat ile yaptığımız iş birliği neticesinde, 2 yıl içerisinde fabrika inşaatlarına başlayacağız. Kırklareli Vize’de ev ve mutfak eşyaları sektörümüzün ihtisas OSB içerisinde kümelenmesi sektörümüzün büyüme ihtiyacına ve ihracatına katkılar sunacak” dedi.