Konut Haberleri
09 Oca 2016 17:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:58

Kırıkkale'nin Yeşil Vadisi yaza tamam

Melih Gökçek, Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde kurulacak “Yeşil Vadi Projesi”nin yıl ortasında tamamlanacağını belirtti

Kırıkkale'nin Yeşil Vadisi yaza tamam
Melih Gökçek, Kırıkkale’ye ve Ankara’da yaşayan Kırıkkalelilere verdiği sözü yerine getirdiğini ve Yeşil Vadi projesine başlandığını belirtti.



Anadolu’nun en büyük rekreasyon alanı olarak hayata geçen “Yeşil Vadi Projesi” hakkında bilgiler vererek, “Beşir Atalay’a da Bakan ve milletvekili olduğu dönemde bu konuda söz vermiştim; Kırıkkale sınırında hemen Kızılırmak’ın bitişiğinde Yeşil Vadi projesine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak başladık. İnşallah bu yıl ortasında Kırıkkaleliler ile Ankaralılara hizmet verecek” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 244 sayılı kararıyla 2013 yılında ilk adımı atılan Yeşil Vadi Projesi’nin ilk etabı olan Irmak Beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planları Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandı, Kırıkkale İl Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi kararlarıyla onaylanarak yürürlüğe girdi. İlk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirildi. İlk etap için ihale ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bu alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme mesire ve piknik alanı oluşturulacak. Çalışmalar yaza kadar bitirilerek ilk etabın açılışı yapılacak.

Dev rekreasyon alanı projesi Yeşil Vadi tamamlanıp hizmete girdiğinde hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleliler ortak dev bir mekana kavuşacak. İki il halkını buluşturacak ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp doğayla iç içe zaman geçirmek ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyenlere aradıkları tüm imkânları bir arada sunan bir cazibe merkezi olacak Yeşil Vadi’nin hem büyüklük hem de içerdiği unsurlar bakımından dünyada emsali bulunmuyor.

Ankara’yı 43 vilayete bağlayan kara yolu üzerinde kurulacak ve bu kategoride bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Vadi rekreasyon alanı, özellikle Kırıkkale iline ekonomik açıdan ciddi bir hareketlilik getirecek. Bu arada, 2010’da hizmete giren Ankara-Kırıkkale Yolu Elmadağ Rampaları sayesinde 30 dakikaya inen iki il arasındaki mesafe de Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçmesiyle 15 dakikaya düşecek.

ETİKETLER
#melih gökçek