Konut Haberleri
20 Ağu 2016 10:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:35

Kırık Tüneli Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu bağlayacak

Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında yapımı devam eden Kırık Tüneli'nin çalışmaları tüm hızla sürüyor..

Kırık Tüneli Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu bağlayacak
Erzurum-Rize Karayolu'nun Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında yapımı süren, Türkiye'nin en büyük tünellerinden Ovit Tüneli'nin devamı olarak İspir ilçesinde yapımına başlanan Kırık Tüneli'nin inşaatı sürüyor.

Karayolu 33 kilometre kısalacak

Tamamlandığında söz konusu karayolunu 33 kilometre kısaltarak, sürücülere yaklaşık 1 saatlik zaman kazandıracak Kırık Tüneli, bittiğinde sürücülere konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunacak.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu'nun ticaret merkezi olan kentin, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Nahçivan'ın da ticaret partneri olduğunu ifade ederek, "Erzurum'u, Anadolu'dan Azerbaycan'a, Gürcistan'a ve Orta Asya'ya bağlayan yolların kavşağında bir merkez olarak değerlendirmemiz lazım. Hükumetimiz de bunu böyle gördüğü içindir ki Erzurum'u, Orta Asya'ya bağlayan yolların kavşağında bir merkez yapmak için yatırımlarını hızlandırdı. Bunlardan bir tanesi de Kırık Tüneli." diye konuştu.

Tünelin yüzde 35'i tamamlandı

Türkiye'de inşaatı devam eden tüneller içerisinde, uzunluk bakımdan üçüncü büyük olan ve yüzde 35'i tamamlanan tünel hizmete girdiğinde, Erzurum-Rize karayolunu 33 kilometre kısaltacak. Yapımına geçen yıl başlanan, 2018 yılında tamamlanması planlanan ve şimdiye kadar yaklaşık 120 milyon lira harcandığı belirtilen tünel inşaatında 300 işçi çalışıyor.

Ulaşımdaki kolaylığın yanı sıra ülkenin ticareti ve turizmine de katkı sağlaması beklenen tünel hizmete girince Rize ile Erzurum arasındaki seyahat süresinin bir saat kısaltılması planlanıyor. Tünelin ulaşıma açılması sonrası Rize-Erzurum arasındaki ulaşım 2 saate düşeceğinden Karadeniz'den özellikle kışın kayak yapmak için Erzurum'a gelecek turistlerin erişiminde kolaylık sağlanması hedefleniyor