Kira
01 Haz 2023 17:55 Son Güncelleme: 01 Haz 2023 17:56

Kirayı elden ödeyenler dikkat! Mesajlara güvendi, borçlu çıktı…

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları artınca hukukçular, WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edilmeyeceğini söyleyip kirayı elden ödeyen vatandaşları uyardı.

Kirayı elden ödeyenler dikkat! Mesajlara güvendi, borçlu çıktı…

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son dönemde tavan yaptı. Hukukçular ev sahibi ile olan anlaşmazlıklarda WhatsApp’a başvuran kiracıları uyardı.

NTV’de yer alan habere göre, İstanbul Kartal’da yaşayan Hasan Şengün, kirasını elden ödemiş, ev sahibiyle mahkemelik olunca bunu ispat edemeyerek mağduriyetini göstermek için evin camlarına yazılar yazmıştı. Bir başka örnek de yine İstanbul’da, Bakırköy’de yaşandı.

4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine hükmedilirken 88 bin lira da borç çıktı. Mahkeme ev sahibi ve kiracı arasındaki yazışmaları dikkate almadı.

YARGITAY’IN FARKLI GÖRÜŞLERİ VAR
Avukat Fatoş Kaplan, WhatsApp yazışmalarıyla ilgili Yargıtay’ın farklı görüşleri olduğunu, bir tarafta delil olarak sayılırken, diğer taraftan “değil” diyenler olduğunu söyledi. Kaplan, alacak davalarında banko dekontları, senet gibi delillerin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Ceza Hukukunu ilgilendiren davalarda, hakaret, şantaj, tehdit ve boşanma davalarında WhatsApp mesajlarının dikkate alındığını belirtti.

Alacak davalarının bazen bu kapsam dışına çıktığını söyleyen Kaplan, mağdur olmama adına ödemelerin banka üzerinden yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.