Güncel
02 Eyl 2020 13:07 Son Güncelleme: 02 Eyl 2020 14:12

Kirasını ödeyemeyenler için kira yardımı!

Kirasını ödeyemeyenler, ihtiyacı olanlar ve dar gelirli vatandaşlar için kaymakamlıklar kira yardımı veriyor

Kirasını ödeyemeyenler için kira yardımı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde devletin sunduğu yardımlar merak ediliyor. Dar gelirli ailelerin yaşamını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için hayata geçirilen yardımlar için başvuru yapmak da çok kolay. Başvurular evden çıkmadan e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Takvim'de yer alan habere göre; kira yardım desteğini almak için istenilen tüm koşulların sağlanması şartı bulunuyor. İlk koşul ise gelir şartı; vatandaşların kira yardımı alabilmeleri için aylık hane gelirlerinin belli rakamın altında olması ve ihtiyaçlarının olması gerekiyor. Kira yardımı ödemeleri sigortalı olarak çalışanlara, emekli, dul, yetim veya ölüm aylığı alanlara, evi arabası veya başka gayrimenkulü olanlara ödenmiyor. Yardımlar belli bir gelir seviyesinin altında bulunan vatandaşlara sağlanıyor.

İşte tüm merak edilenler...

KAYMAKAMLIKLARDAN KİRA YARDIMI ALABİLİRSİNİZ

Devletin verdiği desteklerin önemli bir bölümü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor.

Bu ödemelerin vatandaşlara ulaşmasında ise genellikle kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları öncülük ediyor. Bu SYDV'ler vatandaşların ihtiyacı olması durumunda ise kira yardım desteği sunuluyor. 

Kimler Başvuru Yapabilir?

Kira Yardım desteğini almak için talep edilen tüm koşulların sağlanması gerekiyor. İlk koşul ise gelir şartı; vatandaşların kira yardımı alabilmeleri için aylık hane gelirlerinin belli rakamın altında olması ve ihtiyaçlarının olması gerekiyor.

- Kira yardımı ödemeleri sigortalı olarak çalışanlara, emekli, dul, yetim veya ölüm aylığı alanlara, evi arabası veya başka gayrimenkulü olanlara ödenmiyor. Yardımlar belli bir gelir seviyesinin altında bulunan vatandaşlara sağlanıyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Söz konusu destek ile ilgili detayları öğrenmek için başvurularınızı bulunduğunuz ilçede ki kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapabiliyorsunuz.

HANGİ KURUMLAR KİRA YARDIMI YAPIYOR?

İlden ile değişen kira yardım parası, büyük şehirlerde 960 TL'ye kadar çıkabiliyor. İşte, salgın sürecinde kirasını ödemekte zorlanan ailelere destek veren kurum ve kuruluşlar:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,
Belediyeler,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
Özel dernek ve vakıflar,
STK'lar,
Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın.
"Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.
"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın.
"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin. İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.