Güncel
13 Mar 2021 08:10 Son Güncelleme: 13 Mar 2021 08:10

Kirada oturan emeklilere konut için Hazine'den arsa isteği!

Kirada oturan emeklilere konut yapılması için Hazine'den arsa talep edildi. İstekte bulunan Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen oldu... Ekmen, hazine arazisi tahsis edilmesi halinde emekliler için 2 bin konut yapmak istediklerini söyledi.

Kirada oturan emeklilere konut için Hazine'den arsa isteği!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, hazine arazisi tahsis edilmesi halinde emekliler için 2 bin konut yapmak istediklerini söyledi.

Daha önce Batman’da emekliler için yaptırdıkları TOKİ konutlarının Türkiye’de bir ilk ve örnek proje olduğunu anımsatan Ekmen, bu kapsamda Batman’da 2 bin ailenin ev sahibi olduğunu belirtti.

Hala çok sayıda emeklinin kirada oturduğunu ifade eden Ekmen “Hasankeyf yolu Raman Dağı eteklerinde veya başka farklı bir yerde hazine arazisi tahsis edilmesi halinde 2 bin konut yapmak istiyoruz. Batman’da halen evi olmayan birçok üyemiz var. 60 yaş ve üstü emeklilerimiz belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanıyor. Ayrıca eşlerinin de bu uygulamadan faydalanmasını istiyoruz.” dedi.

Açıklamasının devamında Ekmen “Eski Kadın Doğum Hastanesi yanında bulunan Aram Tigran Parkı derneğimize kiralanırsa kütüphane, kafe, günlük gazetelerin okunacağı bölüm ile emeklilerimize buluşma alanı oluşturabiliriz. Çok katlı otoparkın altında bulunan salon derneğimize tahsis edilirse orayı da emeklilerimiz için değerlendirebiliriz. Emekli ailelerine Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile hem boş zamanlarını değerlendirebileceği hem de çalışma hayatında işlerine yarayacak İngilizce ve benzeri dil kursları veya çeşitli sanat dalları ile ilgili kurslar açılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.