Toki
05 Eyl 2019 12:48 Son Güncelleme: 05 Eyl 2019 12:50

Kirada oturan emeklilere çifte müjde!

Kirada oturan emeklilere müjde geldi. TOKİ konutlarında emekli kontenjanının yüzde 50’ye çıkarılması ve her ay kira yardımı yapılması gündemde.

Kirada oturan emeklilere çifte müjde!

Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek gelire kavuşan emeklilere, ev desteği sunması gündeme taşındı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), kirada oturan emekliler için 2 ayrı talebi gündeme taşırken, verilecek karar heyecanla bekleniyor.

YÜZDE 25 KONTENJAN AYRILIYOR
Vatandaşlara düşük taksit imkanlarıyla ev sahibi olma fırsatı sunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) halen konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırırken; TÜED bu oranın yüzde 50’ye çıkarılmasını istiyor. Yine TÜED, ev sahibi olmayan emeklilerin gelirlerinin yaklaşık 600 lirasının kira ve ısınmaya gitmekte olduğunu söyleyerek “Emeklilere kışın kira ve yakacak yardımı yapılsın” çağrısında bulundu.

HER AY YARDIM YAPILACAK
Bu talepler doğrultusunda,  TOKİ  her projedeki konutlarının yarısını emeklilere ayırıp, daha çok emekli ev sahibi olabilecek. Emekliler kira yerine kendi evinin taksitini ödeyecek. Diğer taleple de emekliler kirada oturdukları süre boyunca kira yardımı alabilecek. TÜED, yaptıkları Emekli Profili Araştırması’na göre her 3 emekliden biri kirada oturuyor.