Güncel
25 Eki 2020 22:26 Son Güncelleme: 26 Eki 2020 00:03

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibine hapis: 5 yıl

Naci K. adlı kiracı, kendisinin olmadığı dönemde kapısının kilidini değiştiren ev sahibini şikayet etti. Açılan davada ev sahibinin 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibine hapis: 5 yıl

Kiracısından habersiz olarak evin kilidini değiştiren ev sahibine 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Memleketine giden kiracısının kapı kilidini haber vermeden değiştiren ev sahibi 'konut dokonulmazlığını ihlal ettiği' gerekçesiyle iddianame hazırlandı. 

Konut ihlali kapsamında açılan dava da ev sahibi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Barosu Avukatlarından bir kişi sahibi olduğu evi bir başkasına kiraladı. Evi bir yıllığına kiralayan kişi evin kiralık bedelini de peşin olarak ödedi. 

Ortaya atılan iddiaya göre yabancı uyruklu olan kişi daha sonra kiraladığı evin anahtarını da alarak kısa süreliğine memleketine gitti. Ayrıca söz konusu şahıs kiraladığı evin mutfağında 10 bin dolar para bıraktı. Daha sonra ise arkadaşından o parayı kendisine göndermesini istedi. 

EVDEKİ PARA KAYBOLDU

Arkadaşı ise kiracının söylediği yerde parayı bulamadığında ise durumu telefonla bildirdi. Bunun üzerine yabancı uyruklu olan kiracı hemen Türkiye'ye dönüş yaptı. Döndüğünde ilk olarak evine giden kiracı ikinci bir şok ile karşılaştı. 

1 yıllığına kiraladığı evin kilit göbeğinin değiştiğini gören genç adam ev sahibi aradığını söyledi. Ev sahibinin evi başkasına kiraladığını duyuncu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Naci K., kira kontratı olmasına rağmen evin kilidinin değiştirilerek başka bir şahsa kiralanmasıyla mağdur olduğunu ve evde bıraktığı paranın hırsızlandığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Savcılık Soruşturma Başlattı Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın ardından ev sahibi avukatın ifadesi alındı. Kendisine yönelik iddiaları reddeden avukat ev sahibi kendisinin Libya'ya geri döndüğünü söyleyerek güven kazandığını, bu nedenle evi başkasına kiraya verdiğini ve evin kilidini değiştirdiğini beyan etti. Kaybolan paraya dair açıklamalarında ise böyle bir paranın çalınmadığını çünkü bu paranın mutfaktan çıkmadığını söyledi. 

5 YIL HAPİS İSTENİYOR

Kira kontratı olmasına rağmen evi başkasına kiralayan avukat ev sahibi hakkında eve ait kilit düzeneğinin değiştirilerek konut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. 5 yıla kadar hapsi istenen ev sahibinin duruşması Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Çalındığı iddia edilen paranın tanığı olmadığından ise hırsızlık suçu oluşamayacağı ifade edildi.