Konut Haberleri
29 Kas 2017 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Kira ödemeleri için milli para çağrısı!

Kirayı döviz cinsinden alan mal sahiplerine karşı TESK Genel Başkanı Palandöken'den açıklama geldi. Palandöken, bu tür işlemlerde milli para kullanılması gerektiğini söyledi.

Kira ödemeleri için milli para çağrısı!
Türkiye'de özellikle iş yeri kiralamalarında talep edilen döviz cinsenden ödemeler esnafı sıkıntıya soktu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı bir açıklama yaparak yurt içindeki işlemlerde milli para kullanılması çağrısında bulundu. 
 
Palandöken, döviz kurlarındaki artışla kirasını dolar ve avro cinsinden ödeyen iş yeri sahiplerinin zor duruma düştüğünü hatırlatarak, "Dolar ve avronun sürekli yükselmesi, dükkan kirasını döviz kuru üzerinden ödeyen esnafın maliyetini artırıyor. Hem esnafın hem de mülk sahiplerinin mağdur olmaması için kira ödemelerinde milli para kullanılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

BİR NEVİ KUMAR

Kazancı döviz olmayanın döviz kuru üzerinden borçlanmasının bir nevi kumar olduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:
 
"Bu devirde insanlarımıza dövizi yasaklayacak halimiz yok ancak ülke içindeki işlemlerin milli para cinsinden yapılması için kamu spotları hazırlanmalı ve vatandaşlar uyarılmalı. İş yeri kiraları tamamen bankacılık sisteminden ödenmek zorunda olduğu için dövizle kira ödeyenlerin tamamı kayıt altında. Döviz üzerinden kira ödeyenler, iş yeri sahipleriyle görüşerek ödemelerini ve sözleşmelerini milli para cinsinden yapmalı."