Konut Haberleri
19 Haz 2018 12:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:51

Kiptaş’tan depo konut hamlesi

Bugüne kadar 80 bine yakın konut inşa eden KİPTAŞ, gayrimenkul sektöründe çığır açacak yeni bir adım atıyor.

Kiptaş’tan depo konut hamlesi
Projenin detaylarının önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım,yaptığı açıklamada, ‘’Şu ana kadar yaptığımız 80 bin konutu katlayacak devasa bir planlama ile İstanbul’a yeni bir kimlik kazandıracağız’’ dedi. Devam eden projeleriyle ilgili bilgi de veren Yıldırım Silivri’de dördüncü etap konutlarının müjdesini de verdi.

YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAK

2023 yılına kadar İstanbul’un farklı semtlerinde 100 bine yakın sosyal konut üretmeyi hedefleyen KİPTAŞ’ın gayrimenkul sektöründe bir ilki gerçekleştireceğini söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul için kalıcı planlar ürettiklerini, bunlar arasında DEPO KONUT (yapılıp hemen satılmayan) projesinin yakında devreye gireceğini söyledi. KİPTAŞ’ın, 2018’i atılım yılı ilân ettiğini söyleyen Yıldırım, “Bilhassa dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ciddi dönüşüm projelerini başlattık. Sosyal konut projelerini devam ettirirken geleceğin İstanbul’unu da tasarlıyoruz. Yapıp satmayacağımız konutlar üretmeye başlıyoruz. Bunun için adres olarak ESENLER belirlendi. Orada satılmayacak konutlar üretilecek. Gerektiğinde halkın rızasıyla bazı semtlerden taşıma yapılacak. İstanbul’un deprem ve dönüşüm konusundaki geleceği için planlamalar hızlı bir şekilde hayat bulacak. Detayları ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız (Devlet Başkanımız) Recep Tayyip   Erdoğan tarafından açıklanacak” diye konuştu.

ŞEHRİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Sosyal konut üretimi anlayışıyla yola çıkan ve son yıllarda ürettiği lüks konutlarla da yatırımcıların ilgisini çeken KİPTAŞ, nisan ayında Silivri’de tamamı yine dar gelirliler için inşa edeceği projesiyle ilgili gördüğü yoğun talebi karşılamak için ‘üretime devam’ kararı aldı. Bin 500 liranın altında başlayan taksitlerle ilk kez konut sahibi olmak isteyenlerin başvuru yapabileceği yeni etaplar için sürecin çok yakında başlatılacağı müjdesini veren KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “2018’in ucuz konutta hamle yılı olacağını söylemiştik. Biz, sözümüzde duruyoruz. İki ay önce bin 503 konutun yer aldığı Silivri 3. Etap Konutları için 4 katın üzerinde aile müracaatta bulundu. Çabamız gerçek anlamda konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın bu hayalini gerçekleştirmek olduğuna göre yaptığımız değerlendirmede yeni etabı da satışa sunmaya karar verdik. Birikimi olanlar yeni etap için müracaatta bulunmaya hazır olsun” dedi.

BEYOĞLU’NDA SAHADAYIZ

İstanbul’un kentsel dönüşüm alanlarının başında gelen Beyoğlu’nun geldiğini söyleyen Yıldırım, “Okmeydanı semtinde yıllardır hayal edilen modern yapılar için imzaları attık. 100 bin nüfuslu Okmeydanı’nda artık iş makinalarının sesi umutlu bekleyişlerin rehberi olacak. 2 milyon 250 bin metrekarelik alanı kapsayan dönüşüm için Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın ekibi ile hummalı bir çalışma içine girdik’’ dedi. İlçe genelinde 2 milyar doları bulacak olan dönüşümde rol alacaklarını söyleyen İsmet Yıldırım,  6 bin bina ve 24 bin bağımsız birimle ilgili yenileme planlarının hayat bulacağını, yüzde 1 olan yeşil alanın yüzde 20’ye çıkarılacağını söyledi.

İLK KONUTLAR GELECEK YIL TESLİM

Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi olarak kayıtlara geçen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk adımda Van Bloklarının alanı üzerinde proje geliştirecek. 128 konuttan oluşan ilk projenin bir yıla kadar tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamı ise 5 yılda bitirilecek.

SEÇİM ERDOĞAN’IN ZAFERİYLE SONUÇLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce İstanbullulara ardından tüm Türkiye’ye büyük hizmetler verdiğini dile getiren Yıldırım, “Bizim çalışma prensibimizde paylaşmak var. Fakir gurabaya, yetime ve öksüze el uzatmak var. KİPTAŞ olarak kuruluş amaçlarımız arasında yer alan ucuz konut seferberliği ile binlerce aileye İstanbul’da anahtar teslim ettik. Bunun büyük bir kısmında sayın Erdoğan’ın da fikri katkısı olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra 16 yıl iktidarda kalarak ülkemizi yöneten Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin ilk devlet başkanı yani yeni sistem başkanı olarak inşallah hizmetlerine devam edecektir” temennisinde bulundu.

FİKİRTEPE’YE TORKAM’LA YENİ SOLUK

“Fikirtepe bölgesinde sağlıklı kentleşme için varız” diyen İsmet Yıldırım, “Biz, Fikirtepe’de bakanlıkla birlikte, hem oraya bir ivme kazandırmak hem de oradaki bazı müteahhitlerin iflas etmesi durumuyla vatandaşın mağdur olmaması için üç projeye girdik. Fikirtepe biz kentsel dönüşüm alanı olsa da, rantsal dönüşüme karşıyız belediye olarak. Vatandaşa kendi yerinde dönüşüm yaparak onun orada oturmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kiptaş’ın Fikirtepe ihalesini kazanan Torkam İnşaat, toplam 5 bloktan oluşan bin 101 konutluk proje için hazırlıklara başladı. İhale bedeli KDV dahil 383 milyon 488 bin lira olarak açıklanan proje 30 ayda tamamlanacak. 182 bin 198 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projede 511 adet 1+1, 438 adet 2+1, 128 adet 3+1 ve 24 adet 4+1 tipi konut yer alacak. İsmet Yıldırım, Fikirtepe’deki projeye büyük önem verdiklerini belirterek, ihalenin ardından TORKAM ile imzaladıkları sözleşme çerçevesinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Yer teslimini aldıklarını söyleyen TORKAM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ise “Hızlıca üretime geçerek hak sahiplerine müjdeli haberi ulaştırmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

YEŞİLCE AYDOSLULAR KAZANÇLI ÇIKACAK

2017’in sonunda Anadolu yakasının Pendik Aydos bölgesinde ‘Yeşilce’ adlı projeyi geliştirdiklerini söyleyen Yıldırım, “Projemiz ormana komşu ve denizi de görüyor. 25 bin metrekarelik arazi üzerinde 331 adet dairelik, 130 milyon lira cirosu olan butik bir proje inşa ediyoruz. Daireleri 2+1 ve 3+1 olarak planladık. 83 ile 113 metrekare arasında değişen dairelerimiz var. Fiyatlar da 300 bin lira seviyelerinden başlayıp 550 bin liraya kadar çıkıyor. KİPTAŞ’ın finansal imkânlarını seferber edip vatandaşlara 12, 24 ay, 36’a kadar faizsiz banka kredisiz, kendi daire satıyoruz. Sosyal konut anlayışıyla lüks konutlar üretiyoruz. Maliyet analizi yaptığımızda; arsa payı ve inşaat maliyeti ile birlikte bu projede sıfır kârla daire satıyoruz’’ dedi.

TOKİ EVLERİ İÇİN DE BAŞVURU DÖNEMİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için satışa sunduğu bin 356 yeni konut için başvurular dün başladı. En düşük konut fiyatı, 198 bin lira ve en düşük taksit tutarı ise 700 lira olacak. Alt gelir grubu için 934 konut, orta gelir grubu için ise 422 konut satışa sunuldu. 29 Haziran’a kadar sürecek başvuruların ardından 11-12 Temmuz 2018’de noter huzurundaki kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşlar belirlenecek.

Alt gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlardan bin TL, orta gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlardan ise 2 bin TL başvuru

bedeli alınacak. Alt gelir grubuna yönelik satışa sunulan 934 konut içinde yer alan 234 konut, emekli vatandaşlara ayırdı. Emekliler, 25 bin TL peşinat bedeli 180 ay vade veya 30 bin TL peşinat bedeli 240 ay vade seçeneği ile başvuruda bulunabilecekler. Dar gelirliye yönelik 2+1 nitelikte 934 konut ise aylık 961 lira taksitle toplam 198 bin liraya satışa sunuldu.

10 İLÇEYE KİPTAŞ DAMGASI

Kiptaş’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük projeleri olan Başak ve Hilal konutlarından ev sahibi olan orta ve dar gelirlilerin merak ettiği yeni projeler şu ilçelerde hayat bulacak.

ESENLER: 90 dönümlük arazi üzerinde 70 bin konut etap inşa edilecek. (2018-2023)

SİLİVRİ: Daha önce hayat bulan Kiptaş projesine yakın konumda bin 500 sosyal konut inşa edilecek. (2018)

BAŞAKŞEHİR: Dört bin konutluk Bahçeşehir – Vaditepe projesine komşu alanda Vaditepe 4 adıyla tümü memurlar için planlanan en az 1,600 konut inşa edilecek. (2018-2019)

PENDİK: Yeşilce Aydos projesi satışa çıktı. Aynı bölgede yeni bir projenin daha teknik çalışmaları devam ediyor. (2018)

BAYRAMPAŞA: Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 2 bin 600 konut ile 154 işyerinin inşası devam ediyor. (2018-2019)

FİKİRTEPE: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Fikirtepe’de kangrene dönüşen adalar üzerinde Kiptaş imzasıyla 2 bin konut inşa edilecek. Bunun ilk adımı TORKAM ile atıldı.

ZEYTİNBURNU: Zeytinburnu’na ilk nitelikli evleri kazandıran KİPTAŞ, dönüşüm projesi kapsamında 2 bin konutu ekim ayında satışa sundu. Projede hem inşaat hem de satış süreci olumlu seyrediyor. (Loca mahal) Ayrıca Küçükçekmece, İkitelli ve Sarıyer’de planlamalar yapılıyor.

SİLİVRİ’YE BİN 350 KONUT DAHA

Başvuruların temmuz ayında başlayacağı müjdesini veren Yıldırım, “Yeni etapta bin 350 civarı konut olacak. İnşaatına başladığımız son etapla birlikte bölgede toplamda üç bin konut daha üretmiş olacağız. Silivri’de artık her türlü imkânın var olduğunu biliyoruz. Uygun ödeme planları ile hiç evi olmayanları ev sahibi yapacağız. Geçen ay Silivri projesinin kura töreninde söz vermiştik. Kimse “Bana ev çıkmadı” diye üzülmesin. Kiptaş olarak sosyal konut üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Proje nerede?

Silivri’nin merkezinde E-5 karayolu ve TEM otoyoluna çok yakın konumda yükselecek olan yeni etaba komşu olacak.

Bloklar kaç katlı, daire tipleri nasıl?

Projedeki bloklar en fazla 8 katlı olup daireler 2+1 3+1 olarak planlandı. 2+1 tipi daireler 92 metrekare, 3+1 tipi daireler 112 metrekare olarak planlanacak.

Fiyat aralığı ne olacak?

Nisan ayında satışa sunulan yeni etaplarda 2+1’lerin ortalama fiyat 195 bin lira, 3+1 tipi dairelerin ise 215 bin lira olarak belirlenmişti. Yeni etapta ise bu fiyatlara yakın bir planlama yapılacak.

Ucuz daireler için ödeme tablosu nasıl olacak?

Projede 36 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar taksit imkânı da sağlanacak.

Alım şartları neler olacak?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından gün almak, İstanbul’da ikamet etmek, İstanbul ilinde üzerine kayıtlı konut olmaması, sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 24 ay içinde konutlar satılamayacak.

Başvuru süresi ne zaman açıklanacak?

KİPTAŞ Genel Müdürü başvuruların Temmuz 2018’de başlayacağını açıkladı. Bununla ilgili Kiptaş’ın web sayfasından da açıklama yayınlanacak.

Projede neler yer alacak?

Projenin içerisinde konutların yanı çocuk oyun alanları, spor sahası, sıra okul, cami, sağlık ocağı ve ticari alanlar da yer alacak.

Engelli vatandaşlara yine öncelik verilecek mi?

Nisan ayında satışa sunulan projedeki 99 adet 2+1 giriş kat daire için engelli vatandaşlara müracaat önceliği verilmişti. Aynı uygulamanın yeni etapta da zemin kat daireler için yapılması planlanıyor.

Teslim ne zaman?

Ev sahiplerinin netleşmesinin ardından sosyal donatılarıyla birlikte en geç 24 ayda teslim edilmesi planlanıyor.
ETİKETLER
#Kiptaş #depo konut