Konut Haberleri
23 Mar 2020 09:36 Son Güncelleme: 23 Mar 2020 09:39

KİPTAŞ'ta nisan ve mayıs borçları ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ küresel boyuttaki salgın hastalık nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşların borçlarının erteleneceğini açıkladı.

KİPTAŞ'ta nisan ve mayıs borçları ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ küresel boyuttaki salgın hastalık nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşların borçlarıyla ilgili bir müjde verdi. KİPTAŞ yaptığı açıklamada belirlenen projeler için  Nisan ve Mayıs ayları borçlandırma taksitlerinin ertelendiğini açıkladı. 

KİPTAŞ tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Küresel boyuttaki salgın hastalık nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşlarımız için;

Silivri 3. Etap Sosyal Konut Projesi Nisan, Mayıs ayları taksit ödemeleri ile Mayıs ayı ara ödemeleri, Çatalca Sosyal Konut Projesi Nisan, Mayıs ayları taksit ödemeleri, Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesinde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan hak sahipleri için Nisan ve Mayıs ayları borçlandırma taksitleri ertelenmiş olup, Nisan ayına ait taksit ödemeleri Haziran ayında, Mayıs ayına ait taksit ve ara ödemeler ise Temmuz ayında tahsil edilecektir.

Bu erteleme işlemleri nedeniyle müşterilerimize temerrüt faizi yansıtılmayacaktır.

Silivri 3. Etap 
Silivri Pirimehmet Paşa Mahallesi'nde inşa edilen KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin arsa alanı 173 bin 607 metrekare olarak belirlendi. Toplam 4 bin 700 kişinin yaşayacağı KİPTAŞ Silivri 3. Etap, 148 milyon 607 bin 359 TL'ye mal olacak. KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinde 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Projede toplam 1.508 adet konut mevcut.

Loca Mahal
Satış sürecinin devam ettiği Loca Mahal projesi 20 blok şeklinde yükseliyor. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut alternatiflerinin bulunduğu Loca Mahal Aralık 2020'de teslim edilecek. 1.262 adet konutun yer aldığı  KİPTAŞ  Loca Mahal Zeytinburnu'nda yer alıyor.

Çatalca Sosyal Konut Projesi 
Toplam 2 bin 138 adet konutun bulunduğu KİPTAŞ Çatalca Konutları yatay mimari anlayışıyla inşa ediliyor. Geniş peyzaj alanlarına yer verilen KİPTAŞ Çatalca projesinde konutların yanı sıra iş yerleri de yer alıyor. TEM Otoyolu’nun yanı başında yer alan KİPTAŞ Çatalca Konutları, sayfiye alanı olarak nitelendirilen Güzelce, Kumburgaz ve Silivri ilçelerinin çevrelendiği bir bölgede hayata geçiriliyor.