Güncel
28 Ara 2020 12:22 Son Güncelleme: 28 Ara 2020 15:31

KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri Konutları temelini iki başkan birlikte attı

KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri Konut Projesi temeli törenle atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet düzenlenen törenle temeli birlikte attı.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri Konutları temelini iki başkan birlikte attı

KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri Konut Projesi'nin temeli bugün yapılan törenle atıldı. Temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katıldı. 

İzmit Akpınar Arızlı'daki proje İBB'nin iştirakleri arasında bulunan KİPTAŞ tarafından yapılacak. 1999 yılında yaşanan deprem ile büyük hasar gören ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği İzmit'te KİPTAŞ eli ile depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek. 

KİPTAŞ Çınar Evleri konut projesi için temel atma töreninin bugün düzenlendi. Tören duyurusu KİPTAŞ sosyal medya hesabından yapılmıştı: "İzmit’in dayanıklı yapı stokunun artırılması ve nitelikli, modern, ulaşılabilir bir sosyal konut projesi inşa etme vizyonuyla tasarlanan KİPTAŞ İzmit Çınar Evler, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleşen projenin lansman ve temel atma töreni, 28 Aralık’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek" 

Temel atma töreni bugün saat 11:00 düzenlendi. Projede sehirde doğayla dost, depreme dayanıklı konutların inşa edilmesine öncelik verileceği bildirildi. Toplamda 143 adet konut üretilecek ve düşük peşinat ile aylık taksit ödemeleri fırsatıyla vatandaşa satılacak. 

143 konut 5 ticari birimden oluşan projedeki konutlar ortalama 87 metrekare 37 adet 2+1 kullanımlı, 93 metrekare 66 adet 2+1 ara kat daire, 144 metrekare 40 adet 3+1 olarak 4 blokta yer alacak. 

Projeye peşin 274 bin liradan başlayan fiyatların yanı sıra asgari peşinat tutarı 27 bin 405 TL’den başlayan 120 ay vadeli aylık 2 bin 510 lira taksitlerle satışa sunulacak. 

Projemde engelli ve şehit aileleri yanı sıra sağlık çalışanları için de avantajlar sunulacak. 2 artı 1 ara kat dairelerden bu gruptaki vatandaşlar için özel fırsatlar planlandı. Projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.