Konut Haberleri
23 Oca 2021 09:08 Son Güncelleme: 23 Oca 2021 09:24

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kura çekimi yapıldı... 143 konutun sahipleri belirlendi

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesindeki 143 konut için üç haftada 2 bin 930 kişi başvuru yaptı. Projede hak sahiplerini belirlemek için yapılan kura çekimine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kaplan katıldı. Online yayınlanan kura çekiminde hak sahiplerinin isimleri duyuruldu.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler kura çekimi yapıldı... 143 konutun sahipleri belirlendi

KİPTAŞ'ın İstanbul sınırları dışındaki ilk projesi olan İzmit Çınar Evleri projesinde hak sahiplerini belirlemek için kura çekiliş töreni yapıldı. Temelleri 28 Aralık 2020'de atılan projedeki 143 konut için yoğun talep geldi. 

Üç haftalık sürede 2 bin 930 talebin geldiği KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri projesi için pandemi nedeniyle online kura çekilişi yapıldı. Kura törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol kapsamında hayata geçirilen KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinde kura çekilişi canlı yayın ile gerçekleştirilerek hak sahipleri belirlendi. 

Canlı yayınlanan KİPTAŞ İzmit Çınarevler konut projesi kura çekilişi pandemi nedeni ile seyircisiz düzenlenen kura çekimi noter huzurunda yapılırken, canlı yayınlandı. Törende kısa bir konuşma yapan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu projeye 20 kat talep geldiğini belirterek toplam başvuru sayısının 2 bin 800 adete yaklaştığını dile getirdi.

Başkan İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu sadece bir konut sektörü ya da depremle mücadele ile ilgili değil. Pek çok alanda aynı durum söz konusu. İBB ile İzmit Belediyesi ile ilgili ortak girişimler sadece konut ile sınırlı değil. Her alanda işbirliği yapılacak çok sayıda masa kuruldu, kamu işbirliği sağlandı. Bu işin partisi olmaz. İzmit'e geldiğimde de dile getirdim. Bizimle bağ kurmak isteyen kim olursa olsun, kapımız ardına kadar açıktır. İş birliği yaparız, çözüm sunarız, çözüme katkıda bulunuruz. Oturulması yanlış olan konutlarda oturan kişilerin depreme dayanıklı, sağlam konutlara taşınmasını amaçlıyoruz. Sosyal konut üretimi ile dar gelirli vatandaşlarımızın da depreme dayanıklı, güvenli oturacakları evlere taşınmasını sağlamak istiyoruz. İstanbul'u da bu tip projelerle depreme karşı güvence altına alacağız." 

Projeye peşin 274 bin liradan başlayan fiyatların yanı sıra asgari peşinat tutarı 27 bin 405 TL’den başlayan 120 ay vadeli aylık 2 bin 510 lira taksitlerle satışa sunuldu. Projede engelli ve şehit aileleri yanı sıra sağlık çalışanları için de avantajlar sağlandı. Temelleri 28 Aralık 2020’de atılan projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.