Konut Haberleri
22 Ara 2020 14:30 Son Güncelleme: 22 Ara 2020 14:46

KİPTAŞ Eyüpsultan'da hedefi koydu! İnşaatlara 2021'de başlanacak

Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında ıkım ve tahliyeler devam ediyor. KİPTAŞ, 2021 yılında inşaatlara başlamayı hedefliyor.

KİPTAŞ Eyüpsultan'da hedefi koydu! İnşaatlara 2021'de başlanacak

Eyüpsultan'ın kentsel dönüşümünde KİPTAŞ inşaat çalışmalarına 2021'de başlamayı hedefliyor. Yıkım ve tahliye işlemlerinin devam ettiği projede ilk harç için tarih 2021 olarak planlanıyor. 

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım ve tahliye çalışmaları hızla devam ediyor. İlçe genelinde devam kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde depreme dayanıksız yapılar yıkılarak yerine sağlıklı yapılar, kreş, kütüphane, sağlık merkezi ve yeşil alanlar inşa edilecek. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli yapı sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira ve taşınma yardımında bulunacak. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt, projenin ruhsatının alındığını dile getirdi. Yıkım çalışmalarının hızla devam ettiği projede inşaat çalışmalarının da 2021'nin ilk aylarında başlaması hedefleniyor.

Ali Kurt ayrıca sözleşme imzalamayan vatandaşlardan da uzlaşma yapmaları yönünde çağrıda bulundu. 

Çalışmalar sonucunda şu zamana kadar 14'ten fazla riskli yapının yıkımı tamamlandı. Eylül ayı içerisinde pilot uygulama belirlenerek ilk yıkım işlemi yapılırken, süresi dolmuş riskli yapılar hakkında yıkım takvimi hazırlandı.