Ekonomi
06 Nis 2015 13:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:32

Kesintinin bedeli faturaya yansıyacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisine ilişkin konuştu. Yıldız, özellikle sosyal medyada yayılan kesintinin bedelinin tüketiciye yansıtılacağı söylentisine yanıt verdi

Kesintinin bedeli faturaya yansıyacak mı?
Elektrik kesintisi ile birlikte ortaya çıkan maddi kayıplara ilişkin bir tanzimin söz konusu olup olmayacağını  değerlendirmesi istenen Yıldız, "İletim sistemlerinde mekanizma böyle çalışmıyor. Yapılan sözleşmeler, anlaşmalar böyle bir şeyin söz konusu olmadığını gösteriyor. Bir abartıdan bahsetmek istiyorum: Bazı yazılı basın organlarında 6 saat içinde şu kadar milyarlık zarar oluştuğu söyleniyor. Ben şunu soruyorum: O 6 saat içinde o işletmeler o kadar milyar dolarlar mı kazanıyordu.

Bir yerde zarar var demeniz için mutlaka bunun zararı oldu. Ama bir zarar var demeniz için o kadar kar ediliyor olması lazım. Eğer bizim işletmelerimiz o 6 saat içinde 3 milyar dolar kazanıyorsa Türkiye'nin çok çok yani bizim sunduğumuz Türkiye'den çok çok daha ileride olduğunu söylemek isterim. Nimet ve külfeti eş zamanlı değerlendirmek daha doğru olacak" ifadelerini kullandı. Özellikle sosyal medyada yayılan kesintinin bedelinin tüketiciye yansıtılacağı söylentisine yanıt veren Yıldız, elektrik kesintisinin faturalara yansımayacağını da  vurguladı.

DHA