Dekorasyon
20 Haz 2013 11:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Kervan, yeni mağazalarıyla satışlarını artırdı

Ev tekstili ve aksesuarlarının yanı sıra mobilya satışı da gerçekleştiren Kervan, bu yılın ilk çeyreğinde bahçe mobilyaları satışında belirgin bir artış yakaladı

Kervan, yeni mağazalarıyla satışlarını artırdı

Ev tekstili ve aksesuarlarının yanı sıra mobilya satışı da gerçekleştiren Kervan, yaklaşık 14 bin çeşit ürünle sektörde hizmet veriyor. Tekstil ürünlerinin imalatını kendi bünyesinde gerçekleştirirken, mobilya ve aksesuar ürünlerini yurtdışından özel üretim ithal eden firma, bu yılın ilk çeyreğinde bahçe mobilyaları satışında belirgin bir artış yakaladı.
Geçen yılın önceki yıllara göre firmaları açısından daha iyi geçtiğini belirten Kervan Ürün İthalat Yöneticisi Erkan Kantarcıoğlu, bunun en büyük nedenini gerek İstanbul’da gerekse Türkiye’nin diğer şehirlerinde açtıkları yeni mağazalar olduğunu anlattı. Yeni mağazaları sayesinde bu yılın ilk çeyreğinde bahçe mobilyaları satışlarında belirgin bir artış yaşandığını belirten Kantarcıoğlu, “Tabi bu artışın bir diğer nedeni ise standart her bahçe mobilyası satan mağazada göreceğiniz modellerden uzaklaşıp, dünyaca ünlü meşhur tasarımcıların dizayn ettiği farklı ve nadide takımları koleksiyonumuza katmamız oldu” diye konuştu.
Firmalarının 1980 yılında kurulduğunu hatırlatan Kantarcıoğlu, mobilya, ev tekstili ve ev aksesuarları olmak üzere yaklaşık 14 bin çeşit ürünle sektörde hizmet verdiklerini ifade etti. Tekstil ürünlerini kendi bünyelerinde üretmelerinin yanı sıra birçok iç piyasanın markasını da mağazalarında bulundurduklarının bilgisini veren Kantarcıoğlu, “Biz iç mekan mobilya ve bahçe mobilyaları alanında ise üretim yapmıyoruz. Dünyaca tanınmış markaların ürünleri ithal ederek mağazalarımızda oluşturduğumuz koleksiyonlarla müşterilerimize sunmaktayız. Birçok markanın Türkiye’deki tek distribütörüyüz” açıklamasını yaptı.
Uzak Doğu'nun mistik mobilya ve aksesuarını da yurtdışından birçok ülkeden özel üretim ithal edilebildiklerini kaydeden Kantarcıoğlu, firma olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerde ürün ve hizmetlerinin faydasını tüketiciler için her zaman en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
“Sektör, sigara yasağıyla büyüdü”
 
Türkiye bahçe mobilyaları sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulunan Erkan Kantarcıoğlu, sektörün geldiği noktanın üst seviyelere yaklaştığı yorumunu yaptı. Bu duruma en büyük etkenin geçtiğimiz yıllarda kapalı alanlarda sigara yasağının başlaması ile birlikte restoran, kafe ve barların kendilerine açık alanlarda oturma yerleri tesis etmeleri olduğunu savunan Kantarcıoğlu, “İkinci etken ise son kullanıcıların daireler yerine müstakil evlerde yaşamaya başlamasıyla teras, bahçe ve havuz başlarında bahçe mobilyalarını kullanmalarıdır” diye konuştu.
 
Kobiden