Konut Haberleri
10 Şub 2017 08:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:59

Kentsel dönüşüme Teknik Yapı imzası! 100 ay 0 fazi!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe, tüm ihtişamı ile büyüyor...

Kentsel dönüşüme Teknik Yapı imzası! 100 ay 0 fazi!
Son yıllarda artan dönüşüm harekatının başkenti ilan edilen Fikirtepe'de seferberlik başladı. Bu seferberlik önce hükümet sonra da firmalarla ilerliyor. Bölgedeki tüm firmaların desteği ile yükselen dönüşüm projelerine yenileri de ekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yarım kalan inşaatlar için devreye girmesi ile Fikirtepe’de dönüşümün önü açıldı. Bölgede ilk proje ruhsatını alan ve ilk konut teslimlerini yapan Teknik Yapı yeni bir proje daha hayata geçiriyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı olan Fikirtepe’de hayata geçecek ‘Uplife Kadıköy’ 1 milyar lira değere sahip. Yaklaşık 16 dönüm arazi üzerine 830 lüks rezidans daire ve 20 ticari ünite inşa edilecek.

Up serisinin yenisi
Teslimler ise Aralık 2019’da yapılacak. Ataşehir’de Uphill Court projesi ile doğan ve Kartal’da 6 projeyle devam eden ‘Up’ serisinin en yenisi olan Uplife Kadıköy projesinde 3’ü 23, biri 24 katlı 4 blok yer alacak. 2 bin 500 ön talep alan projenin ortalama metrekare birim fiyatı ise 9 bin lira.Lansman dönemi boyunca Uplife Kadıköy projesinde yüzde 5 indirim uygulanacak. Ayrıca peşin alımlarda ise yüzde 12 indirim fırsatı sunulacak. Konut sektöründe başlatılan kampanya seferberliği Uplife Kadıköy projesinde de geçerli olacak. 100 ay 0 faiz imkânı sunulan projede 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda 0.79 faiz oranı ile satış yapılacak. Projede daire büyüklükleri, 57 metrekare ile 130 metrekare arasında değişirken, daire fiyatları 474 bin liradan başlıyor. Projedeki dairelerin 380’i Teknik Yapı’ya aitken, geri kalanının hak sahiplerinin olduğu belirtiliyor.

İstanbul'un göbeğinde yeni şehir
10 yıl önce kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen Fikirtepe’de bakanlığın da müdahalesiyle dönüşümün hızlandığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “İstanbul’un göbeğinde yeni bir şehir doğuyor. 2-3 yılda tüm projeler tamamlanacak. Bundan sonra bir kişinin kaprisi ya da bir şirketin yetersizliği yüzünden sorunlar yaşanmayacak. 61 yapı adası olan Fikirtepe’de 36 adada inşaat başladı. 6’sında ruhsat alınmak üzere. 3 adada ise yarım kalan inşaatları Bakanlık aracılığıyla Kiptaş devraldı. Şimdi sıra diğer sorunlu adalarda. Bir yapı adasında birden fazla müteahhit varsa ya ortak iş yapacaklar ya da çoğunluğu alan işi alacak” diye konuştu.

Batı Ataşehir'i yakaladık
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Fikirtepe’nin önemli altyapı yatırımlarıyla değerlendiğine dikkat çekti.  Bölgedeki konut fiyatlarının Batı Ataşehir’i yakaladığını belirten Umut Durbakayım, “Batı Ataşehir’de evlerin metrekare fiyatı 8-11 bin lira arasında değişiyor. Fikirtepe’de ise 7-8 bin 500 lira arasında. Fikirtepe’de yaşam başlayınca fiyatlar 12-13 bin lirayı geçecek” dedi.

Ulaşım çok kolay
Fikirtepe’nin en değerli ticari alanlarını kapsayacak büyük alışveriş merkezleri, ring seferleri için yapılması planlanan füniküler ve tramvay hattının yanında yer alacağa belirtilen Uplife Kadıköy’ün, Fikirtepe planlarında Prestij Caddesi olarak ele alınan alanın merkezinde olduğu belirtildi. Ulaşım seçeneği olarak metro, metrobüs, Marmaray ve deniz yolu ulaşımına yakın olduğu kaydedilen proje, Avrasya Tüneli’nin de yanında bulunuyor. Yüzde 40’ı yeşil alan olacak projede kapalı alanda 5 katlı ve bin araçlık otopark da bulunuyor.