Kentsel Dönüşüm
17 Oca 2019 11:31 Son Güncelleme: 17 Oca 2019 12:58

Kentsel dönüşümde KDV istisnası uzatıldı!

Kentsel dönüşüm projelerinde teslimlerin KDV’den istisnasına yönelik hükümlerin de yer aldığı kanun teklifi Meclis’te kabul edildi.

Kentsel dönüşümde KDV istisnası uzatıldı!

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Söz konusu kanun kapsamında, varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettikleri gelirler, banka ve sigorta muameleleri vergisinden (BSMV) istisna tutulacak. Yenilenebilir ve diğer enerji tesisleri ise KDV’den istisna tutulacak.

31 ARALIK 2020'YE KADAR UZATILACAK

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında trampa yoluyla kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devrinden dolayı kazanç oluşmayacağı ve aynı işlemler ile ilgili teslimlerin KDV'den istisna tutulacağına yönelik hükümlerin de yer aldığı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun geçici maddesinin uygulama süresi, Sultanbeyli Belediyesi’yle yapılan devir işlemlerinin henüz bitmemiş olması ve konuyla ilgili yargısal süreçlerin devam ettiği hususu dikkate alınarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Kabul edilen kanun teklifine göre, Mera Kanunu'nda yapılan değişiklikle, jeotermal kaynak ile doğal mineralli sular için zaruri olan alanların tahsis amacı, ilgili müdürlüğün talebi, komisyonun ve defterdarlığın uygun görüşü üzerine valilik tarafından değiştirilebilecek.