Konut Haberleri
10 Kas 2017 16:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Kentsel dönüşümde 'Elektronik Tebligat' dönemi!

Kentsel dönüşüm öncesi konut sahibine iletilen tebligatta yeni bir sisteme gidiliyor. Artık ev sahibinin evde bulunmaması, tebligatın ulaşmaması gibi sorunlar elektronik tebligat ile son bulacak...

Kentsel dönüşümde 'Elektronik Tebligat' dönemi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde tebligat sorununa karşın farklı bir sisteme geçileceğini dile getirdi.

Sorunlar ortadan kalkacak

Bir mahalleyi bölünce bin tane evin değiştirilip dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Özhaseki, 5-6 bin kişiye tebligat yapabilmenin kolay olmadığına işaret etti.

Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Tebligatı yapıyorsunuz, birkaç kişiyi bulamıyorsunuz. Kimisi ölmüş oluyor, veraset intikali yapılmamış çıkıyor, kimin mirasçısı olduğunu bilemiyorsunuz. Kimisi müteahhitin önünü kesip işi engellemek veya daha fazla alabilmek için 2,5 metrekareyi Kanada'daki birine satıyor. Kanada'daki birini bulun, tebligatı yapın işinize devam edin. O zaman bütün bunlar karşısında o alan olduğu gibi kilitlenip kalıyor. Yapacağınız tek şey, elektronik mekanizmaya geçmek, bunu belirli bir mekanizmayla ilan etmek."

İtiraz hakkı var

Kişinin bedelle ilgili itirazı varsa dava açma hakkı bulunduğunu ifade eden Özhaseki, bu konuda mahkemelerin vatandaştan yana olduğunu kaydetti.

Vatandaşın hakkını her zaman arayabileceğini dile getiren Özhaseki, "Ama kentsel dönüşümün önünün kesilmemesi lazım. Yüzlerce insanı bir kişinin kötü niyetli tavrı engellememeli. O yüzden elektronik tebligat dönemi başlıyor." dedi.