Konut Haberleri
23 Mar 2016 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Kentsel dönüşüm rüzgarı

İstanbul Zeytinburnu bölgesindeki kentsel dönüşüm nedeniyle konut fiyatları artacak. Bölgenin ticarete açılacak olması da ev fiyatlarının artmasında önemli bir etken.

Kentsel dönüşüm rüzgarı
Birçok yerde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Zeytinburnu'nda da kendini gösteriyor. Yapılacak olan bu çalışmayla eski ve tarihi eser yapıları olan bölge, iş merkezi olarak değerlendirilecek. Bölgede yapılan değişiklikler sonucunda da konut fiyatları artış gösterecek. 
Bir zamanlar tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan ve Merkezefendi ile Topkapı'yı da içine alan Zeytinburnu'nda halen sanayi siteleri, atölye ve imalathanelerin yer aldığını, son dönemde ise bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olması planlanıyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu bölgede konutların orta ve orta-alt gelir grubuna hitap ettiğini, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin arttığını ifade ediyor.
Markalı Konut Projesi 
Bölgenin, kentsel dönüşümle yapılaşmaya giderek konut projeleriyle yeni bir kimlik kazanır hale geldiğini kaydeden Yazıcı, Zeytinburnu'nda emlak piyasasının 2000'li yılların başında birdenbire hareketlendiğin söyledi. Çırpıcı Şehir Parkı yapımı tamamlandığında 500 bin metrekareyle İstanbul'un en büyük parkı haline geleceğini söyleyen Yazıcı, 2016'da tamamlanması planlanan Avrasya tüp geçidinin de bölgedeki konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası olacağını ileri sürüyor.
250 Konut Yıkılacak 
Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot bölgelerden biri olan Zeytinburnu'nda dönüşümün hızla devam ettiğini ifade eden Yazıcı, Zeytinburnu Belediyesi'nin almış olduğu son karara göre Sahil Yolu hattına yakın Sümer Mahallesi'nde yaklaşık 1.250 konut ve işyerinin daha yıkılarak yerinde dönüştürüleceğini belirtiyor. Sahil Yolu hattında bulunan projelerin daha çok 3+1 ve 5+1 olmak üzere değişiklik gösterdiğini söyleyen Yazıcı, bu bölgede yatırımcıların daha çok ikamet amacıyla konut satın aldıklarını da sözlerine ekliyor.