Konut Haberleri
01 Eki 2013 10:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Kentsel dönüşüm projesi 'Kütahya Modern'de metrekaresi 1.250 TL'den!

İzka İnşaat ve Kütahya Belediyesi işbirliğiyle hayata geçecek Kütahya Modern 10 Ekim'de satışa çıkıyor

Kentsel dönüşüm projesi 'Kütahya Modern'de metrekaresi 1.250 TL'den!

İzmir,İstanbul, Ankara, Eskişehir, Gaziantep ve Diyarbakır'da konut alanları inşa eden İzka İnşaat, bugün gerçekleştirdiği toplantı ile yeni konut projeleri Kütahya Modern hakkında basını bilgilendirdi. Toplantı  İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzka İnşaat Yönetim Kurulu Mehmet Yeşil ve İzka İnşaat Kurumsal İletişim Koordinatörü Sedef Dugalı'nın katılımıyla gerçekleşti.
 
Kentsel Dönüşüm kapsamında gerçekleştirdikleri Kütahya Modern'in ayrıntılarını paylaşan İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, daha önce bu projeden daha büyüklerini imza attıklarını fakat bu projenin onları çok heycanlandırdığını dile getirdi. Yeşil, Kütahya Belediyesi'nin yaklaşık 5 milyon m2’lik bir alanda 8877 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm için hazırlıkları tamamlandığının ve İzka İnşaat'ın Kütahya Osmangazi Mahallesi'nde hayata geçireceği Kütahya Modern'in çalışmalarının başladığının bilgisini verdi.
 
Kütahya Modern 10 Ekim'de satışta
 
Yeşil şunları söyledi:
"Osmangazi'deki bu alan kentin merkezine yakın fakat yapılaşmanın kötü olduğu bir alandı. Biz bu alandaki projemizle kişi başına düşen yeşil alanı artırdık. 400 konuttan oluşacak 85 bin metrekarelik ilk etabımızın çalışmalarına başladık ve bu ilk etabı 24 ay sonra tamamlama hedefindeyiz. İkinci 400 konutluk etabımız ise 36 ay sonra tamamlanacak. 150 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçen projemizin satışları 10 Ekim'de başlayacak."
 
Metrekaresi bin 250 liradan
 
Konut fiyatları ve ödeme bilgileri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Azat Yeşil, Kütahya Modern'de özellikle aile konseptiyle yola çıkarak daire metrekarelerinin büyük tutulduğunı belirtti. Yeşil, daire metrekare birim fiyatlarının bin 250 liradan başladığının bilgisini verdi ve 2+1, 3+1 ve 6+1 konutların yer aldığı projelerinde 2+1 dairelerin fiyatlarının 208 bin liradan, 3+1 dairelerin 250 bin liradan ve 6+1 dairelerin 375 bin liradan başlangıç gösterdiğini söyledi.
 
Bahçeşehir'e 800 konutluk, İzmir'e 700 konutluk proje
 
Diğer illerde de proje oluşturma kapsamında çalışmalarının olduğu söyleyen ve Emlak Konut'un Bahçeşehir'deki arsa üzerinde yükseltecekleri proje hakkında açıklama yapan Azat Yeşil, bu arazide 800 konutluk bir proje oluşturucaklarını belirtti. İzmir Ataşehir'de de 83 dönüm alan üzerinde 700 konutluk bir proje için hazırlandıklarını kaydeden Yeşil, 350 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçecek bu projede ticari alanlarında yer alacağını ekledi. 
 
KÜTAHYA MODERN ULUSLARARASI STANDARTLARDA TESCİLLENECEK
 
Projenin uluslararası standartlarda olduğunu belirten İzka İnşaat Yönetim Kurulu, kaliteden ödün vermeden  Anadolu’nun  beşbin yıllık medeniyet geçmişine sahip bu kentinde yepyeni bir yaşam alanı oluşturduklarını belirterek,  Projeleri için LEED FOR NEİGHBORHOOD DEVELOPMENT ( LEED MAHALLE KALKINMA – KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ) Sertifikası alacaklarını, bu konuda görüşmelerinin olumlu devam ettiğini ve Kütahya Modern Projesini uluslararası standartlarda Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projesi olma özelliği ile tescilleyeceklerini belirtti.
 
GENİŞ Mahaller ve DUBLEKS KONFORU
 
Kütahya halkına geniş mahallerle ferah konutlar sunan projede, 6+1 dubleks dairelerin konforu geniş balkon ve teras alanları ile fark yaratıyor. Projede teras alanları 30 m2’den başlıyor.
 
KÜTAHYA MODERN’DE DAİRE SEÇENEKLERİ ;
 
2+1 Bahçe Katı
2+1 Normal Kat
3+1 Bahçe Katı
3+1 Normal kat
6+1 Dubleks Daire 
 
Kütahya Modern konutlarının yaşanabilir en doğal, en konforlu ve en ferah evleri sunması kadar güvenliği de önemseyen Kütahya Belediyesi ve İzka İnşaat işbirliğiyle inşa edilecek projenin bir diğer özelliği Kütahya’da ilk kez bir konut projesinde Jet Grout kazık sistemi kullanılıyor olması. Kentsel Dönüşümün ilk etabı Kütahya Modern projesi içinde yer alan bloklar içerisinde 204 adet daire satışa sunulmuş durumda.  2+1, 3+1 ve 6+1 olarak farklı daire tiplerinden oluşmuş projede, aile yaşantısına uygun geniş mahallere yer veriliyor.
 
http://www.izka.com.tr
 
 
Yasegül Özdemir /Emlakeki.com