Kentsel Dönüşüm
21 Ara 2020 14:12 Son Güncelleme: 21 Ara 2020 14:46

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 yılında ne kadar olacak? Zam geldi mi?

Devletin kentsel dönüşümde konut sahiplerine ödediği kira yardımlarının miktarı 2021 yılında ne olacak? Yeni rakamlar belli oldu mu? 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı miktarı merak ediliyor...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 yılında ne kadar olacak? Zam geldi mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 yılı rakamları merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımları 2021 yılında zamlı olacak mı? Yeniden değerleme oranlarına göre 2021 yılı kira yardımları ne kadar our? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kira yardımları kentsel dönüşümde evleri bulunanları yakından ilgilendiriyor. Bakanlık kentsel dönüşümdeki konutların sahiplerine kira desteğinde bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için 2021 yılına ilişkin zam oranı bekleniyor. Beklenti en az yeniden değerleme oranı kadar zam yapılması yönünde. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 yılında ne kadar olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2021kira yardımlarının ne kadar olacağını Mart ayına kadar açıklaması bekleniyor. Bu yıl bakanlık kira yardımlarına zam yapmamıştı. 2019 yılı kira yardım bedelleri zamsız olarak konut sahiplerine ödeniyor. Şimdi merak edilen ise bakanlığın yeniden değerleme oranlarını göz önünde bulundurarak 2021 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımlarını arttırıp arttırmayacağı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeniden değerleme oranını yüzde 9,11 olarak açıklamıştı. Kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranının da en az bu kadar artması beklentisi oluştu. 

İllere göre kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödeniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından kira yardımı hesaplara belirlenen listeye göre ödeniyor. Bu listede illere göre ödemeler yapılıyor. Şu anda uygulamada olan listeye göre:

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde en düşük kira yardımı tutarı 715 TL olarak ödenirken en yüksek kira yardımı tutarı ise 1.150 TL ile Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ödeniyor.