Kent Haberleri
24 Haz 2013 10:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Kentsel dönüşüm için 20 yıllık binalar yıkılıyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde 20 yıl önce köy ihtiyar heyeti kararıyla yapılan Hanedar Yapı Kooperatifi'ne ait binalar, kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Kentsel dönüşüm için 20 yıllık binalar yıkılıyor
Yakacık Köyü Muhtarlığı tarafından 1995 yılında yapılmış 80 daireden oluşan Hanedar Yapı Kooperatif binaları, çökme riski ile karşı karşıya bulunuyor. Plan, teknik ve malzeme açısından gerekli prosedürlerin ve standartların uygulanmadan yapılması nedeniyle her türlü riske karşı korunaksız olan binalarda, derin çatlaklar ve kayma gerçekleşmiş. Binaların çökme riskinin yüksek olması nedeniyle harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yenimahalle Belediyesi evlerin boşaltılması kararı aldı.
 
Binalarda meydana gelen derin çatlakları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ”Devletimizin bütün birimleri ile birlikte sorunlarınıza çare bulmak için çalışıyoruz. Binanıza yapılan beton, demir ve teknik yapılar her türlü tehlikeyi taşıyor. Yapılan incelemelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla bu binaların yıkılıp vatandaşa daha güvenilir, sağlıklı, dayanıklı, uygun binalar yapılması kararı alındı. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Sizden istediğimiz tek şey bir an önce evlerinizi boşaltmanız.” dedi.