Kentsel Dönüşüm
30 Eyl 2019 12:43 Son Güncelleme: 30 Eyl 2019 12:58

Kentsel dönüşüm çok iyi değerlendirilmeli!

GYODER Başkanı Yetgin, depreme karşı binaların güçlendirilmesi ve kentsel dönüşüm sürecinin el birliği ile iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm çok iyi değerlendirilmeli!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, İstanbul'un tüm bölgelerinde ciddi ölçüde hissedilen depremin hafif atlatıldığını söyledi. Yetgin, “Son yaşanan İstanbul depremi, ülkemizdeki deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm tek çare. Depreme karşı binalarımızı güçlendirmeli, güvenli, sağlıklı, kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeli ve kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün layık olduğu şekilde yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Yetgin, “Kamunun ve yeni yasal düzenlemelerin desteği ile hiç zaman kaybetmeden bu sorunu el birliğiyle çözmeliyiz” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12 Eylül'de açıklanan ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na göre 100 bini İstanbul'da olmak üzere her yıl 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi planlanıyor. Belirlenen bu eylemle hâlihazırda acil dönüştürülmesi gereken 1 milyon 500 bin konutun dönüşümünün ise 5 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklandı.