Konut Haberleri
11 Kas 2012 15:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

Kentsel dönüşüm avcıları!

Kentsel Dönüşüm pastasından pay almak isteyen markalı konut üreticileri kentsel dönüşüm timleri kurarak semtleri mercek altına alıp sokak sokak geziyor.

Kentsel dönüşüm avcıları!

Yaklaşık 7 milyon binanın elden geçirileceği Kentsel Dönüşüm projesinin start alması Konut sektörünü de hareketlendirdi. Pastadan pay almak isteyen markalı konut üreticileri farklı arayışlara yöneldi. Ağaoğlu’ndan Pera Yapı’ya, Mesa’dan Taşyapı’ya kadar markalı konut üreticilerinin kentsel dönüşüm timleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Denizli gibi illerde potansiyel gördükleri semtleri mercek altına alıp sokak sokak geziyor.

Ekonomist’in haberine göre, müteahhitler kentsel dönüşüm projelerinde en kârlı mahalleleri bulmak için ‘ekipler’ kurdu. Hükümetin 2B Yasası, Afet Yasası, mütekabiliyet gibi önemli hukuki adımlarıyla cazip hale gelen kentsel dönüşümün hızlanacağını gören müteahhitler, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Şanlıurfa gibi birçok kentte ‘kentsel dönüşüm timleri’ ile araştırma yapıyorlar.

KENTSEL dönüşümde İstanbul’un ciddi potansiyeli olduğuna işaret ediliyor. Kartal, Maltepe, Kağıthane, Eyüp, Sütlüce, Gültepe, Çeliktepe, Çağlayan, Güneşli, Küçükçekmece, gibi semtlerin ön plana çıktığına dikkat çekiliyor. Bu semtlerde yaşayan insanların dönüşümden olumlu etkilenecekleri ve konutlarının prim yapacağı vurgulanıyor.

Fabrikalar da hedefte

KENTSEL dönüşümde merkezi ve gelişen lokasyonlardaki fabrikaların dönüşümü de ön plana çıkmaya başladı. Kağıthane’deki fabrikalar dönüşüme konu oluyor. Kartal, Güneşli ve İkitelli’de de aynı değişim gözleniyor.  Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, İkitelli’de yer alan Bahariye Halı fabrikasını rezidans projesine dönüştürme çalışmaları yaptıklarını söylüyor. Durbakayım, “Son yıllarda birçok semtte fabrika bölgeleri ofis ya da konut alanları haline dönüştü. Bu trend kentsel dönüşümde daha da hızlanacak gibi gözüküyor” diyor.