Konut Haberleri
01 Eki 2018 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:58

Keleş İnşaat'tan ekonomiye 450 milyon TL'lik katkı

40 yıla yakın tecrübesiyle çevreye duyarlı ve yaşam odaklı projelere imza atan Keleş İnşaat’ın “Keleş Center Airport” projesi yüzde 100 yerli malı inşaat malzemeleri kullanmaya devam ediyor.

Keleş İnşaat'tan ekonomiye 450 milyon TL'lik katkı
Çevreye duyarlı ve yaşam odaklı projelerle adından söz ettiren Keleş İnşaat, Keleş Center Airport projesinin inşasına yüzde 100 yerli malzemelerle devam edecek. Yüzde 40’ı tamamlanan projede duvar kağıdından çimentoya kadar tüm malzemelerin yerli üreticilerden temin edilmesi ile ilgili çalışmaları devam ediyor.

“Yerli malzeme kullanarak ülke ekonomisine 450 milyon TL’lik katkı sağlıyoruz”

İnşaatta yerli malzeme kullanımının önemine dikkat çeken Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş; “Bir inşaatın yapımında kullanılan ürünlerin  yüzde 100'ü ülkemizde üretilebiliyor hatta bazı ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Buna rağmen ahşap kaplama, duvar kağıdı, armatür ve vana ile ısıtma-soğutma cihazlarında ithalat ağırlıklı bir dış ticaretimiz var. Sektör temsilcilerimizin pek çoğu konut projelerinde yabancı malzeme kullanıyor. Biz Keleş İnşaat olarak inşaatlarımızda yüzde 100 yerli malzeme kullanmaya özen gösteriyoruz. Keleş Center Airport projemizin inşaatına şu anda yüzde 80 gibi bir oranda yerli malzeme kullanımıyla devam ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki dönemde bu oranı yüzde yüze çekmek” dedi.

Keleş, “Projemizde yüzde 100 yerli malzeme kullanımı ile ülke ekonomimize 450 milyon TL’lik katkı sağlamış oluyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm inşaatlarda tamamen yerli malzeme kullanımına geçilmesi ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Merkezi konum ve fütüristik tasarımı buluşturan proje

Keleş Center Airport, İstanbul Atatürk Havalimanı ve E-5 otoyoluna sıfır, metro, metrobüs ve alternatif ulaşım seçeneklerinin merkezindeki konumuyla öne çıkıyor. Kozmopolit bir bakış açısıyla tasarlanan proje, fütüristik mimarisiyle bölgedeki diğer projelerden farklılaşıyor. 450 milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje, 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerden oluşan 498 rezidans, 220 ofis, 52 mağazadan oluşuyor. 150 bin metrekarelik inşaat alanında hayata geçirilen Keleş Center Airport, 36 ayda tamamlanacak.