Güncel
03 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 03 Kas 2020 08:46

Keçiören Tepebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı

Keçiören Belediyesi, Tepebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşümü başlattı. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olan Keçiören'de diğer mahalleler de kentsel dönüşüm listesinde...

Keçiören Tepebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı

Keçiören Belediyesi tarafından alınan kararla ilçede kentsel dönüşümde ikinci hamle başladı. Ankara ve Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’de başlatılan kentsel dönüşümde ikinci adım Tepebaşı Mahallesi'nde atıldı. 

Keçiören Belediye meclis kararı ile Tepebaşı’nda kentsel dönüşüm başlatıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede kentsel dönüşüme giren mahallelerin sayısını her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Tepebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlangıcı nedeniyle konuşan Başkan Altınok, "Tepebaşı Mahallemizin de büyük bir bölümünü kentsel dönüşüme aldık. 2'nci dönüşüm için de meclis kararımızı geçirdik. İnşallah kısa sürede mahallemizde kentsel dönüşümü tamamlayacağız. İnsanımız daha yeşil, rahat ve huzurlu bir kentte yaşamanın keyfini sürecek" dedi. 

METRUK BİNALAR VE ÇOK KATLI YAPILAR

Keçiören Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların yıkımını sürdürürken bir yandan da çok katlı yapılarda kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise sosyal medya hesabından kentsel dönüşüme giren mahalleleri günlük açıklıyor. Bu kapsamda Tepebaşı, Ayvalı, Aşağı Eğlence, Şenlik, Pınarbaşı, İncirli, Esertepe, Kavacık Subayevleri, Hasköy, Yakacık, Güçlükaya, Pınarbaşı mahalleleri başta olmak üzere birçok mahalle için kentsel dönüşüm planları meclis kararıyla hayata geçiriliyor.

İLÇENİN 5/6 SI GECEKONDUYDU

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şöyle konuştu: "Keçiören'in 6'da 5'i gecekonduydu. Vatandaşımız kışın donar, yazın yanardı. İnsanca yaşam, insanca hayat diyerek kentsel dönüşümü başlattık. Türkiye'de ilk kez kentsel dönüşümün fitilini ateşleyen, gündeme getiren biz olduk. Kentler insan gibidir. Önce inşa edilir, sonra zaman içerisinde eskiyerek estetiğini kaybeder. Yerel yönetimlerin temel görevi de kentin hücrelerini yenileyerek modern görüntüsünü muhafaza etmektir"