Ekonomi
24 Kas 2017 13:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

KDV yıl bitmeden Meclis'te olacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV ile ilgili kanun düzenlemesini bu yıl bitmeden Bakanlar Kuruluna getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

KDV yıl bitmeden Meclis'te olacak
Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde yaptığı konuşmada, yılın ilk yarısında ekonominin yüzde 5'in üzerinde büyüdüğünü hatırlatarak "Bu da uygulamaya koyduğumuz teşvik politikalarının ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
 
Vergi sisteminin geliştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ağbal, "KDV ile ilgili kanun çalışmasını yıl bitmeden Bakanlar Kuruluna getirmeyi hedefliyoruz. KDV sisteminde son derece önemli, radikal değişiklikler yapan bu kanunun reel ekonomiye ciddi anlamda katkı verecek bir unsur olacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

KDV İADESİ HIZLANDIRILACAK
 
Ağbal, son dönemde KDV iadelerinin hızlandırılması konusunda önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Şu anda iade maliyetlerini düşürecek çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi şu: KDV iade sürecinde yeminli mali müşavirler tarafından KDV iade raporu düzenleniyor. Burada belirlenmiş bir tarife var. Yeminli mali müşavirlere yapılan ödemeler, yapılan iadeye göre oran olarak yüksek. Bunun aşağı çekilmesi yönünde talep var. Meslek odalarımızla da görüşerek, bu ödemelerin daha da aşağı çekilmesi konusunda bir çalışmamız var." diye konuştu.