Ulaşım
10 Şub 2018 16:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Kayserili işini bilir! Yerli tramvay ile 127 milyon liralık tasarruf

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İtalyanlardan almak yerine yerli üretim tramvayları tercih etti ve 127 milyon lirayı ülke ekonomisine kazandırdı.

Kayserili işini bilir! Yerli tramvay ile 127 milyon liralık tasarruf
İtalya'dan ithal edilen hafif raylı sistem araçları yerine yerli araçlarla yola devam etmek isteyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 yıl önce araç alım ihalesine çıktı. İhaleyi Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan yüklenici firma Bozankaya Otomotiv kazandı.

FİYATI DA DAHA UCUZ

İtalyan Ansaldo Breda üretimi tramvay araçlarına, araç başı 2,3 milyon avro bedel ödenirken, teknoloji ve kapasite olarak daha üstün yerli tramvay araçlarına 1,4 milyon avro ödeme yapılmaya başlandı. Yerli üretim tramvaylara yönelinmesi sonucu 30 araçlık filo alımıyla yaklaşık 127 milyon lira tasarruf sağlandı. 




TASARIM YÜZDE 100 YERLİ

Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, Avrupalı üreticilerin tekelinde olan raylı sistem sektöründe Türk firmaların da boy göstermesi için çalışma yaptıklarını anlattı. Gündoğdu, yerli tramvayın tasarım alanında yüzde 100 yerli olduğunu, mekanik bakımından ise yüzde 60 yerlilik oranına sahip olduğunu aktardı.