Konut Haberleri
23 Ara 2020 10:43 Son Güncelleme: 23 Ara 2020 10:59

Kayseri'de konut piyasası gelişiyor! Son durum ne?

İç Anadolu'nun cazibe merkezi olmayı sürdüren Kayseri'de konut piyasası gelişiyor. Yeni projeler ve kentsel dönüşümlerle kent cazibesini arttırıyor. Bununla birlikte kont fiyatları da değişiyor.

Kayseri'de konut piyasası gelişiyor! Son durum ne?

Planlı, gelişmiş ulaşım ağı ve gelişmiş sanayisini, kentsel dönüşüm projeleri ile bir adım daha öteye taşıyan, İç Anadolu’nun cazibe merkezi konumunu koruyan Kayseri’de son yıllardaki konut piyasası gelişmeleri sürüyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Kayseri Şube Yöneticisi ve Lisanslı Değerleme Uzmanı İsa Üresin Kayseri’deki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Kayseri’de Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçeleri, konut satışlarının en yoğun olduğu üç merkez ilçe olarak yerini alırken, ilin en büyük nüfusu bu ilçelerde yaşıyor.

Melikgazi ve Kocasinan ilçesindeki konutlarda genellikle orta ve ileri yaş grubu ikamet ederken, Talas ilçesindeki konutlarda ise Erciyes Üniversitesi’nin de etkisi ile yoğun bir şekilde genç nüfus ikamet ediyor. 

Bu durum konut tercihlerinin Talas ilçesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere geniş bir yelpazede, diğer ilçelerde ise daha çok 3+1 ve 4+1 konutlar şeklinde olmasına neden oluyor. 

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşam başladı

Kent merkezinde, Kocasinan ilçesi sınırlarında yer alan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde devam eden ilin en kapsamlı, en prestijli ve büyük kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinde ilk etaplar tamamlanarak, teslim aşamasına gelindi. Proje içerisinde piyasa satışları başladı. 

Geniş bir yelpazede 2+1, 3+1, 4+1 tipte inşa edilen hali hazırdaki konutlar için istenen değerler konum, kat, cephe gibi değişkenlere göre yaklaşık 4000-7000 TL/M2 aralığında değişiyor. 

Geniş bir aralıkta seyreden birim fiyat aralığının ilerleyen zamanda piyasa oluştukça daralması ve daha stabil hale gelmesi bekleniyor. Projenin diğer etaplarında ise inşaat/ ihale çalışmaları sürüyor. 

Melikgazi ilçesi sınırları içerisindeki Küçükali Kentsel Dönüşüm bölgesinde ise inşaatlar tamamlanmış, ikametler başladı. Satışlar tamamlanmak üzeredir. Hali hazırda satış değerleri 2700-3300 TL/M2 aralığında gerçekleşiyor. 

Yine diğer bir kentsel dönüşüm bölgesi olan ve Melikgazi ilçesi sınırlarındaki Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında inşaatlar kısmen tamamlanmış, bazı kesimlerde inşai faaliyetler sürüyor. Bu bölge için de aynı şekilde 2700-3300 TL/M2 aralığında birim değerler mevcut.