Ekonomi
12 Mayıs 2017 16:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

'Katılım bankaları yerli kalmalı'

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş bankacılık sektöründeki yabancılaşma oranına dikkat çekti. Göktaş, "Kamunun kurduğu katılım bankalarının yerli kalması lazım" ifadelerini kullandı.

'Katılım bankaları yerli kalmalı'
Türk bankacılık sektörü ciddi bir büyüme yaşarken yabancılaşma oranı da hızla artıyor. Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş'a göre bu ciddiye alınması gereken bir durum. Göktaş en azından kamunun kurduğu katılım bankalarının yerli kalması gerektiği görüşünde.

Katılım bankacılığı ve Vakıf Katılım'ın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığına hem çalışan hem de müşteri anlamında talep olduğunu ifade etti. Katılım bankacılığının hala kendini anlatmaya çalıştığını belirten Göktaş, Vakıf Katılım'a 130 binin üzerinde iş başvurusu yapıldığını, bunun 100 binini üniversiteden yeni mezun gençler oluşturduğunu söyledi. Göktaş, en az 30 bininin ise başka bir işte çalışan kişilerin olduğunu ve bu manada çalışan açısından ciddi teveccühle karşılaştıklarını dile getirdi.

'TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE OLACAĞIZ'

Vakıflar Genel Müdürlüğünün VakıfBank'taki hisselerinin Vakıf Katılım'a devrinde son duruma ilişkin bilgi veren Göktaş, "Bunun için Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacak. Bugünlerde bekliyoruz. Değerlemeler yapılıyor. Burada üç taraf var. VakıfBank, Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü. Hazine, Vakıfların hissesini alacak. Değerlemeleri üç ayrı firma yapıyor. Geçmişte 11 milyar liralar konuşulmuştu. Şimdi ne olur bilemiyoruz. Bizim için çok kıymetli değer" ifadelerini kullandı.

'75 ŞUBE DAHA İSTİYORUZ'
Göktaş, şu anda 42 şubelerinin olduğunu ve yıl sonunda 75 şubeye ulaşmak istediklerini söyledi.Çalışan sayısının da buna paralel bine çıkabileceğini belirten Göktaş, "Beş yıl içinde 81 ilde olacağız. Katılım bankacılığına teveccühü yüksek olan yerlerde 2., 3. şubelerimizi açmak istiyoruz." dedi.