Konut Haberleri
04 Oca 2016 11:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:58

Katarlılar Şekerbank'ın peşinde

Önce Abank ardından da Finansbank'ı alan Katarlılar, şimdi de Şekerbank'ı almak için girişimlere başladı...

Katarlılar Şekerbank'ın peşinde
2015 yılının son ayında Finansbank'ı alan Katarlı firmalar, gözünü iyice bankacılık sektörümüze dikmiş durumda... 2015 yılının son günlerinde Şekerbank’ın ortağı Kazak BTA Bank, yüzde 10.91 hissesini bir başka Kazak bankası olan Kazkommertsbank’a devrettiğini açıklamıştı. Bankada, yeni yılın ilk günlerinde başka bir sürpriz gelişme daha yaşanıyor.

Banka çevresinden alınan bilgiye göre, bankanın ortağı Kazaklar bütün hisselerini Katarlı bir bankaya satmak üzere görüşmelerde bulunuyor.

Katarlı grup ile Kazaklar arasında devam eden görüşmelerde henüz ayrıntılı inceleme (due diligence) aşamasına gelinmedi.

Şekerbank’ın ortağı Kazaklar, Katarlılar ile anlaşmaya varırsa, yüzde 35.44 hisse ile bankanın ana sermayedarı olan Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (SEMVAK) ile birlikte en büyük paya (yüzde 30.28) sahip stratejik ortak olarak yer alacak. Şekerbank’ın yüzde 34.19’u ise halka açık. Yılsonu itibariyle Şekerbank’ın piyasa değeri 1.96 milyar liraya yakın.

Milliyet/Kadife Şahin