Konut Haberleri
06 Eki 2020 20:43 Son Güncelleme: 06 Eki 2020 20:58

Katar gayrimenkul stoklarını eritmek için gözünü yabancılara dikti

Katar, 2022 Dünya Futbol Kupası'na bağlı bir inşaat patlamasının ardından aşırı arzla boğuşuyor. 2016'nın başından bu yana emlak fiyatları % 26 düştü. Stokları eritebilmek için yabancılara cazip şartlar sunuluyor.

Katar gayrimenkul stoklarını eritmek için gözünü yabancılara dikti

Katar yabancılara gayrimenkul kolaylığını yeniliyor. Danışmanlık firması ValuStrat, Katar'da ilk yarının sonunda konut arz fazlasının 80 bin adete ulaştığını tahmin ediyor. 2020'de  7 bin 250 birimin daha piyasaya çıkacağı tahminler arasında yer alıyor. 

Gayrımenkul stokunu eritmek isteyen Katar, çareyi yabancılara satışta kolaylıkları genişletme formülünde arıyor. Katar, gayrimenkulu göçmenler, yabancı yatırımcılar ve emlak fonları için daha çekici hale getirmek için çabalarını yeniliyor.

Yeni bir yasa, Katarlı olmayanların doğrudan gayrimenkul satın alabileceği sınırlı sayıda lokasyonlara yeni ekler getiriyor. Ülke ayrıca, büyük yatırımcılara yönelik devlet tarafından sağlanan hizmetlerle ödüllendiren iki aşamalı bir ikamet programı uygulayanacağı belirtiliyor. 

Katar, 2022 Dünya Futbol Kupası'na bağlı bir inşaat patlaması yaşıyor. Aşırı arzın yarattığı sıkıntı ile mücadele eden Katar'da emlak fiyatları 2016'nın başından bu yana % 26 düştü.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwari, yeni kuralların hem yerli hem de uluslararası yatırımcılara fayda sağlayacağını ve ekonominin çeşitliliğini daha da artıracağını söyledi.