Konut Haberleri
29 Mayıs 2014 12:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:07

Kartal’da söz verdi 18 ayda bitirecek

Gülsa İnşaat ve Bayapı tarafından Kartal’da inşa edilen Gökdeniz Konutları 18 ayda tamamlanacak. Adalar manzaralı projedeki ön satışlar yüzde 20 indirimle yapılırken, fiyatlar 311 bin liradan başlıyor.

Kartal’da söz verdi 18 ayda bitirecek
Gülsa İnşaat ve Bayapı tarafından Kartal’da inşa edilen Gökdeniz konutları, kentsel dönüşüm projesi olarak eski lojmanların yerinde yükseliyor. Kartal Atalar Mahallesi’nde denize 850 metre uzaklıkta yapılan projede 80 dairelik lojmanlar yıkılırken, yerine 2 blokta 204 daire yapılacak.

Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Salih Satıcı, yaklaşık 7 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılan projedeki dairelerin denizi görecek şekilde tasarlandığını belirterek, “Daireler 1. kattan itibaren deniz görüyor. Binaların çekirdeğini arka tarafa koyduk ve daireleri deniz ve Adalar’ı görecek şekilde konumlandırdık” dedi.

Projenin tamamlandığında 82 metrelik kulelerden oluşacağını dile getiren Salih Satıcı, “Bölge çok iyi hava alıyor. Yazları klima olmadan yaşanabiliyor. Ayrıca dairelerdeki balkon ve teraslar projeyi nefes alınır kılıyor” diye konuştu.

Salih Satıcı, projedeki hak sahipleriyle anlaştıklarını ve yıkımları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, 1 ay içinde inşaata başlayacaklarını söyledi.

Yüzde 1 KDV sunuyor
Gökdeniz Kartal projesinin inşaatını 18 ayda tamamlayacaklarını ifade eden Satıcı, “Genelde inşaatlar çok daha uzun sürer. Ama biz 35 bin metrekarelik inşaatı 18 ayda tamamlayacağız diyoruz. Bunu da sözleşmeye yazıyoruz” diye konuştu. Salih Satıcı, Küçükkuyuport projesinde 17 bloğu 18 ayda tamamladıklarını hatırlatarak, “İnşaat en iyi bildiğimiz iş. Biz kısa sürede tamamlarız. Önemli olan satış performansı” dedi.

Bayapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Oktay Ertaş, Gökdeniz Kartal projesinde lansmana özel fiyatlarla ön talep topladıklarını belirterek, metrekare fiyatlarının 3.500 ile 4.450 lira arasında olduğunu söyledi. İnşaatın tamamlandığında fiyatların 5.500 metrekareye yükseleceğini ifade eden Ertaş, “Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks daireler yer alıyor. Dairelerin fiyatları 311 bin liradan başlıyor. Bu lansmana özel yüzde 20 indirimli fiyat. Ayrıca projede yüzde 1 KDV avantajı da sunuyoruz” dedi.

İkinci proje yolda
Salih Satıcı, Gökdeniz Kartal’ın Bayapı ile ilk projeleri olduğunu ve ardından yeni projelere başlayacaklarını vurgulayarak, Kartal sahilinde 8 dönümlük arsada 200 konutluk yeni bir projeye daha başlayacaklarını söyledi.

Fiyatlar artıyor
Salih Satıcı, Kartal’ın İstanbul’un en önemli ve gelişen lokasyonlarından biri olduğunu belirterek, Gökdeniz projesinin de Kartal’ın düzenli gelişen nitelikli bölgelerinde yer aldığını söyledi. Kartal’da gayrimenkul fiyatlarının düzenli bir şekilde arttığına işaret eden Satıcı, “Yeni yasayla kentsel dönüşüm hızlandı. Bizim bölgemizde ise gecekondu ya da fabrika binaları yok. Çok düzenli gelişiyor. Burada oturumluk proje yapıyoruz ve talepler de bu yönde geliyor” dedi.