Konut Haberleri
18 Kas 2017 11:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Kartal'da gayrimenkul yatırımları arttı!

Konut projelerinin hız kesmeden devam ettiği Kartal, Anadolu Yakası'nın en güçlü bölgesi konumuna geldi.

Kartal'da gayrimenkul yatırımları arttı!
Markalı konut projelerinin inşa edilmeye başlandığı Kartal, bugün geldiği noktada Anadolu Yakası’nın gözde semtlerinin arasındaki yerini aldı. Yerli ve yabancı birçok güçlü inşaat firmasının odağında olan bölge, son 10 yıldır gelişimini sürdürüyor. Gayrimenkul sektörünün güçlü oyuncularının akın ettiği Kartal, kentsel dönüşümde de iddialı. Dönüşümde İstanbul’un pilot bölgelerinden biri olan Kartal’da bugüne kadar yaklaşık 45 bina dönüştürülmek üzere yıkıldı.

Kartal'ın avantajları

Kartal’daki gelişim, Adalet Sarayı’nm ve Kadıköy-Kartal metro hattının açılmasıyla hızlı bir hal aldı. Bu iki etken nedeniyle bölge, çalışan kesimin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Böylelikle markalı konut projelerine olan ihtiyaç da arttı. Uzmanlar, Kartal’ı avantajlı bir bölge haline getiren etkenleri şöyle sıralıyor:

Coğrafi konumu,
Uzun sahil şeridi,
Finans Merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı,
Aydos Ormanları,
Deniz ve orman manzarası,
Ulaşım bağlantıları.

Fiyatlar ne kadar arttı?

Son 10 yıldır Kartal'daki gelişim, bölgedeki ev fiyatlarını da artırdı. Kartal'daki evler, 2013'te yüzde 20, 2014'te yüzde 13, 2015'te yüzde 14 ve 2016'da yüzde 22'lik fiyat artışlarına sahne oldu. Bölgede ev fiyatları konuma göre de değişiyor. Örneğin D-100 Karayolu'ndan sahil yoluna gidildikçe fiyatlar artıyor. Burada evlerin ortalama metrekare fiyatları 5 bin ile 12 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Karayolu'nun üst bölgesinde ise ortalama metrekare fiyatlar 4 bin lira seviyesinde.

En gözdesi sahil şeridi

Endeksa verilerine göre, Kartal'da ev fiyatları 300 bin liradan başlıyor. Fiyatların en yüksek olduğu alan ise Kordonboyu. Bu mahalle sahil şeridinde yer alıyor. Burada 500 bin liradan, 1 milyon 500 bin liraya kadar ev almak mümkün. Konut yatırımlarının geri dönüş süresi de 32 yıl. Orta Mahallesi'nde ise ortalama konut fiyatı metrekare bazında 3 bin 900 lira. Bu fiyat, Petrol İş, Orhantepe, Soğanlık mahallelerinde 3 bin 800 lira, Çavuşoğlu, Atalar, Yalı ve Yunus mahallerinde 3 bin 600 liraya kadar düşüyor.