Konut Haberleri
26 Ağu 2017 12:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Kartal'da dönüşüm devam ediyor

Kartal’da 77 parsellik alanda bulunan 9 bina için dönüşüm çalışmaları start aldı. Binaların yıkımı, düzenlenen törenle yapıldı.

Kartal'da dönüşüm devam ediyor
Kentsel dönüşüm projesi İstanbul’un markalı konut üssü haline gelen Kartal’da da devam ediyor. “Deprem ve Yerinde Dönüşüm Projesi” çerçevesinde 77 parsellik alan üzerinde kurulu 9 binanın yıkımı, düzenlenen törenle gerçekleşti.

45’inci site dönüşüyor

Törene katılan Kartal Belediye Başkanı, Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlarla birlikte binaların yıkımını izledi.  Dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biz dedik ki her daireye bir buçuk otopark düşecek ve yıllardır da bunu söylüyoruz’’ dedi ve ekledi: ‘’Yarın biz yaşlandık, araba kullanamayacağız ama bir buçuk otopark hakkım var. O zaman ne yapalım. Otoparkın yarı parasını biz aidattan düşelim. Yarı parası da yönetime kalsın veya tamamen kiralayalım bunun faydasını 5 sene sonra araçlar yeraltına indiğinde, şu caddeler boşaldığında göreceğiz. İstanbul bunu yaptığı takdirde en önemli trafik sorununu çözmüş olacak. Kutluyorum, hayırlı olsun diyorum. Allah iş kazası vermesin. 45’inci siteyi dönüştürüyoruz. Bir sürü siteli tekrar evine girdi. Eve giriş töreni hiç yapmadık. İnşallah burada yaparız.’’