Konut Haberleri
02 Haz 2016 12:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

Kartal'da dev buluşma!

‘Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm' modelleri ile İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturan Kartal Belediyesi; 2 Haziran’da “Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” temalı zirveyle bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kartal'da dev buluşma!
İstanbul’un son yıllardaki yükselen değeri Kartal, “Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm” modelleri ile İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturabilecek bir başarı hikayesinin altına imza attı. Kartal Belediyesi hem bu başarı hikayesini anlatmak, hem de yatırımcılar için bölgenin potansiyelini ortaya koymak adına ‘Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım’ temalı bir dönüşüm zirvesi düzenlendi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ev sahipliğinde, Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlenen zirveye bölgedeki yatırımcılar, gayrimenkul sektörünün temsilcileri ve uzmanlar katıldı.

Dönüşümde Kartal modeli
Kartal’ın gayrimenkul sektöründe yıldızının her geçen gün parladığının vurgulandığı zirveye destek veren firmalar arasında Dap Yapı, AND Gayrimenkul, DKY İnşaat, İş GYO, FerYapı, Metsan, Teknik Yapı, Royal Grup, AC Yapı, Dağ Mühendislik, Aksoylar, Ökaplan, Maya, Mesa, Kırıklar İnşaat, Kiler GYO, Gizer, Kale, Rönesans, Gürallar, Nursanlar, Esas Holding, Nanda Yapı, Hafele ve Silverline yer alıyor.

Zirvede, ilçede uygulamaya konulan ve tüm Türkiye'ye örnek teşkil eden 'Dönüşümde Kartal Modeli’ anlatıldı. Kartal'ın dönüşümde dünden bugüne geldiği nokta ve geleceğin masaya yatırıldığı zirve, Anadolu yakasının merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Kartal için yeni açılımlar, yeni fikirler ve yeni projelerin oluşmasını sağlayacak.

Başkan Altınok Öz, dönüşümün sırrını anlattı
Ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan zirvede konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın bir balıkçı kasabasından sayfiye yerine ve sanayi kentine doğru olan yolculuğunu anlattı. Başkan Altınok Öz, 2009 yılında Kartal Belediye Başkanı olmasıyla birlikte öngörü-vizyon, bilgilendirme ve örgütleme, doğru tanımlar ve özgün dönüşüm uygulamalarıyla literatüre katkıda bulunduğunu ifade etti. Dönüşümle birlikte TAK Kartal’ın ilçenin Ar-Ge çalışmasını yaptığını ve bununla birlikte SED (Sosyal Etki Değerlendirme) raporunun da ortaya çıktığını söyledi. SED Raporu ile halkın dönüşümden nasıl etkilendiği beklentilerin neler olduğu ve yerel yönetimlerin önemine değinen Öz, Kartal’ın yeni kimliğine doğru yolculuğunda arkeoloji, sanat, teknoloji ve ekolojinin 4 ayrı olgusunu anlattı. Başkan Altınok Öz, dönüşümde başarının temelinde insan olduğunu vurgulayarak, dönüşümde başarının sırrını detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.