Konut Haberleri
24 Eyl 2014 18:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:54

Kartal yeni projelerle uçuşa geçti!

Kolay ulaşılabilir konum ve artan ticaret alanlarının etkisiyle ön plana çıkan Kartal, konut yatırımlarının gözde adreslerinden biri haline geldi.

Kartal yeni projelerle uçuşa geçti!
Kolay ulaşılabilir konum ve artan ticaret alanlarının etkisiyle ön plana çıkan Kartal, konut yatırımlarının gözde adreslerinden biri haline geldi.

İstanbul’da gayrimenkul piyasasının son yıllarda en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Kartal, Anadolu yakasının cazibe merkezi oldu. Metro ve Adalet Sarayı’nın hizmete girmesiyle E-5 ve TEM otoyollarına yakınlığı Marmaray ve hızlı trenin getirdiği ulaşım avantajı bölgenin hem üretim hem de talep tarafından iyi bir alternatif olmasını sağladı.

Arsalar Hızla Tükeniyor

Bölgeye olan ilgi, arsa stoku sınırlı ilçelerde kentsel dönüşümü de beraberinde getirirken müteahhitler fabrika arazileri ve eski lojmanlarda dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Dap Yapı, Dumankaya, Teknik Yapı gibi bölgede yatırımlarıyla ön plana çıkan şirketlere MESA, DKY İnşaat, İş GYO, AC Yapı, Metsan ve Vartaş gibi şirketler rakip geldi.

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor

Kartal’a olan ilgi ilçede konut fiyatlarının da yükselmesine yol açtı. REIDIN verilerine göre 2. el piyasada ortalama metrekare fiyatı 2 bin 150 lira seviyesine çıkarken markalı konut projelerinde bu rakam ortalama 3 bin 882 liraya yükseldi.

Yapımına yeni başlanan projelerde ise konutların metrekare fiyatı 5 bin 500 liraya kadar çıktı. REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, bu rakamın ortaya çıkmasında Kartal’ın son dönemlerde yatırım ve barınma amaçlı konut alımlarında tercih edilen bölgeler arasına girmesinin etkisi çok büyük olduğunu söyledi.

Bu bölgede markalı konut projelerinin önümüzdeki dönemde sayısının artacağını belirten Orhan Vatandaş, fiyatlardaki artışın devam edeceğini belirtiyor.