Konut Haberleri
30 Kas 2015 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Kardeş kapıyı açtı, içeriden avantaj çıktı

Rusya'nın, Türk TIR'larını günlerce gümrükte bekletmesinin ardından Azerbaycan yardıma koşmuştu. Kardeş ülkemizin açtığı Hazar Koridoru'nun mesafe açısından bizim için daha avantajlı olduğu ortaya çıktı.

Kardeş kapıyı açtı, içeriden avantaj çıktı
Gürcistan'da günlerdir bekleyen Türk TIR'larının önceki geceden itibaren Hazar Koridoru'nu kullanmaya başladığının bilgisini veren Şener, "Araçlar şu anda Azerbeycan'ın transit geçişi açması ile Hazar üzerinden Kazakistan ve Kırgızistan'a doğru yola çıktı. Gürcistan'da bekleyen araç sayısı 30'a geriledi" ifadelerini kullandı. Bakü üzerinden Türkmenbaşı (Türkmenistan) ve Aktau (Kazakistan) limanlarına doğru seferlerin başladığını aktaran Şener, "Bu güzergahın mesafesi çok daha kısa. Güzergah kalıcı olursa Azerbaycan ekonomisine de fayda sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ücret kalkarsa geçiş sayısı 25 bini bulur

Hazar güzergahının daha aktif kullanılabilmesi için transit geçişlerde alınan 465 dolarlık ücretin kaldırılmasını talep eden Şener, Ro-Ro taşımalarını pahalı hale getiren seferlik 15 bin dolar liman masrafının da indirilmesini istedi. Şener, bu kolaylıkların sağlanması halinde yıllık 5 bin olan Hazar geçiş sayısının 25 bini bulabileceğini söyledi.