Konut Haberleri
09 Oca 2017 17:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

Karaman'da sözleşmeler bugün imzalanmaya başladı!

TOKİ Karaman'da sözleşmeler bugün imzalanmaya başladı...

Karaman'da sözleşmeler bugün imzalanmaya başladı!
Karaman Organize Sanayi Çalışanları Belediye Projesi Sözleşme İmzalama İşlemleri başlıyor. Sözleşmeler için son gün 20 Ocak olarak belirlendi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Karaman Belediye Başkanlığı işbirliği çerçevesinde yürütülen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi kapsamında (2+1)  nitelikli olmak üzere toplam 428 konut satışa sunuldu.

Proje kapsamında inşa edilen 428 adet konut için 357 adet başvuru alınmış ve 357 adet konut alıcısı için “Konut Belirleme Kurası” çekildi. Söz konusu Projede, Temerküz Şube Halk Bankası Sanayi Sitesi Şubesi olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve Müzakere Tutanağı bu Şube tarafından imzalatılacak.

Konut alıcılarından konut satış bedellerinden;
B1 tipi (2+1) alt gelir grubu konutlar için; Sözleşme imzalama aşamasında yüzde 12, yüzde 15 ve yüzde 20 peşinat tahsil edilecek. Ancak başvuru süresi içinde tahsil edilen başvuru bedelleri peşinat tutarından düşülerek kalan bakiye tahsil edilecek. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde yüzde 12 peşinat ve 180 ay vade, yüzde 15 peşinat 216 ay vade ve yüzde 20 peşinat 240 ay vade ile alınacak.. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yıldaiki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre arttırılacak. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacak. İlk dönemsel artış teslim tarihini takip eden dönem/ay itibariyle başlatılacak.

EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER
ETİKETLER
#TOKİ #Karaman