Konut Haberleri
08 Ara 2016 17:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

Kara listedeki kredi borçluları için sicil affı yolda!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarının açıklandığı toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi "Bankalarla da görüşüyoruz, sistem düzeltmesi için de gerekli çalışmaları yapıyor. Sizin talimatınız doğrultusunda sicil affı için çalışıyoruz. Size çalışmalarımız bittiğinde arz edeceğiz." dedi

Kara listedeki kredi borçluları için sicil affı yolda!
Başbakan Binali Yıldırım,Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarını açıkladı. Başbakan'ın açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım bir gazetecinin "sicilinin bozulduğu için kredi alamayanlar var, esneklik yapılması söz konusu mudur?" sorusu üzerine sözü  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye verdi.


Tüfenkçi: "Bankalarla da görüşüyoruz, sistem düzeltmesi için de gerekli çalışmaları yapıyor. Sizin talimatınız doğrultusunda sicil affı için çalışıyoruz. Size çalışmalarımız bittiğinde arz edeceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım KOBİ'lere bir yıl geri ödemesiz 50 bin TL'lik kredi imkanı getirileceğini. Geri ödemelerin ikinci yıldan itibaren başlayarak 3 eşit parçaya bölüneceğini belirtti.

Kobilere verilecek kredi ile ilgili merak edilenleri yanıtlayan Mehmet Şimşek "Burada zaten şu anda takibe düşen, alacak olan düşük zaten sistemde. Dolayısıyla diyelim ki önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yıl başına düşecek maliyet 4 milyar dolar, 4.5 milyar lira olan. 17 milyar lira maksimum bir yük. Batık krediler... Bankalar kredi verecek, biz kefil olacağız. Batık olması halinde de hazinenin yükleneceği yükün riskini yüzde 7 ile sınırladık." diye konuştu.