Güncel
23 Mar 2019 15:29 Son Güncelleme: 23 Mar 2019 15:32

Kar Group'tan 10 milyonluk yenileme yatırımı

İnşaat sektörün önde gelen firmalarının A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarına yanıt veren Kar Group, 10 milyon TL yatırımla Türkiye’nin ilk kapalı stoklu beton santralini faaliyete açtı.

Kar Group'tan 10 milyonluk yenileme yatırımı

Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları hayata geçiriyor. Bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Kar Group, Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme yatırımını tamamlayarak faaliyete açtı. Türkiye'nin yerin altındaki tamamı kapalı stoklu ilk beton santrali olma özelliği taşıyan tesis, aynı zamanda çevreye duyarlı ikinci tesis olarak hayata geçirildi. Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin 10 milyon TL'lik bir yatırımla yenilendiğini söyleyen Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, şu ifadeleri kullandı:

Sancaktepe tesisimizde bulunan iki beton santrali de arıtma sistemi, tamamı kapalı stok alanı, toz salınımı engelleyen filtre sistemi ve geniş yeşil alan planlamasıyla hayata geçirildi. Biz grup olarak yeşil ve çevre konusuna büyük önem veriyoruz ve tüm yatırımlarımızı bu kriterlerimiz doğrultusunda planlayarak hayata geçiriyoruz. Bu tesisimiz de diğerlerinde olduğu gibi hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurları göz önünde tutularak planlandı.