Konut Haberleri
05 Oca 2016 07:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:58

Kar devam ediyor! Okullar tatil!

Yılın son günlerinde başlayan ve tüm yurtta etkili olan kar yağışı, devam ediyor. Hala bir çok ilde okullar tatil... İşte o iller

Kar devam ediyor! Okullar tatil!
30 Aralık 2015'te etkisini göstermeye başlayan kar yağışı tüm Türkiye'de sürüyor. Meteoroloji uyarılarına devam ederken bazı iller eğitime ara verdi. 

İşte 5 Ocak'ta okulları tatil olan il ve ilçeler


ZONGULDAK

Zonguldak Valiliğinden, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve iki  ilçede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez  ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların tatil edildiği açıklandı. 


BAYBURT

Bayburt'un Demirözü ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

 
HATAY

Hatay'da kar yağışı sebebiyle 8 ilçede okullar tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Hatay genelinde başlayan yoğun kar yağışı ile Salı günü Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı, Samandağ, Belen, Arsuz, Hassa ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent  merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

Kastamonu kent merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya  ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt   ilçelerinde ise ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda  eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.


BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara  verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini  sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların için  tatil edildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde  bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı  nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

 
MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesindeki ve Mut'ta da bazı mahallerdeki okullarda eğitime yarın ara verildi. Bu arada, Mut ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu mahallelerindeki okullar bir gün tatil edildi.



TUNCELİ

Tunceli'de devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Tunceli’de sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ilk, ortaokul, lise, hayat boyu öğrenme ve özel eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Tunceli’nin Hozat, Ovacık, Nazımiye ve Pertek ilçesinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için de Salı günü tatil ilan edilirken, kent merkezinde engelli ve hamileler de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.


YOZGAT

Yozgat merkez ve bazı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildi. 

Yozgat’ta gün boyu etkili olan kar yağışı sebebiyle Yozgat merkez ilçe, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent, Sorgun, Yenifakılı ilçeleri ve bağlı köylerinde 5 Ocak Salı günü için bir gün süreyle okullar tatil edildi.


AĞRI

Ağrı Valiliği, ilde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerde bütün okulların 5 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçelerimiz hariç, il merkezi ve diğer ilçelerimizde bütün okullar 05 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.


DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde, kar nedeniyle eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da öğleden itibaren etkisi artıran kar yağışı nedeniyle yarın Ergani ve Çınar ilçe merkezleri ile köylerde okullar bir gün tatil edilirken, Silvan ilçesinde ise köy ve taşımalı sistemle eğitim veren merkez okullarda eğitime yarın ara verildi. İlçe merkezindeki okullarda eğitim ve öğretime devam edilecek.


ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olması  beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü  ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada, diğer ilçelerde de meteorolojik verilere göre  kaymakamlıklar tarafından karar alınacağı kaydedildi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kararı sosyal paylaşım sitesi  üzerinden takipçilerine duyurdu. Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı  yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede yarın eğitime ara  verildiğini duyurdu.


MALATYA

Malatya’da başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Personel 1 gün idari izinli.

Malatya valisi Süleyman Kamçı’nın twitter hesabından yaptığı duyuruya göre 5 Ocak 2015 Salı günü Malatya genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Yine vali Süleyman Kamçı’nın  Twitter hesabından yaptığı duyuruya göre il genelinde tüm hamile ve engelli personel 5 Ocak  Salı günü bir gün idari izinli.


SİVAS

Sivas'ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla  ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.
 
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Divriği, Şarkışla, Altınyayla ve Gemerek ilçelerinde yarın, Hafik ve Zara  ilçesinde ise bugün ve çarşamba günü okullar tatil edildi. Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli  ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezi,  Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.


ŞIRNAK

Şırnak Valiliği, etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 05.01.2016 tarihinde (Salı günü) eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de Salı günü idari izinli sayılacaktır” denildi.


ADIYAMAN

Adıyaman Valiliği, Adıyaman merkez ve tüm ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Adıyaman Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulunun, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bir gün (Salı) tatil ettiğini açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ

Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, olumsuz hava şartlarının daha fazla sıkıntıya meydan vermemesi adına  kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu, ilçelerindeki eğitim  kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

Akkurt, 1 günlük tatil süresinin de uzatılmasının yarınki hava  şartlarına bağlı olduğunu sözlerine ekledi. Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın  ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle alınan kararla eğitime 1 gün ara verildiği  öğrenildi.


ELAZIĞ

Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da için tatil edildiğini açıkladı.

KARAMAN (SARIVELİLER)

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı  nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur okulların tatil edildiğini  duyurduğu açıklamasında, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini ifade  ederek, şunları söyledi:

"İlçemizde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı halen devam ediyor.  İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yükseklerde bu rakam 40  santimetreye ulaştı. Bu yüzden Kaymakamlık kararı ile ilçemiz ve köylerinde tüm  okullar tatil edildi. Belediye olarak öğrencilerimizin mağdur olmaması için  anons yaptırdık. Köy muhtarlarına haber verdik. İlçe genelinde sıkıntı olmaması  için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerin de idare izinli sayılacakları kaydedildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

KİLİS

Kilis Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Valiliğin İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde; Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, ilimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla, ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Diğer taraftan, olumsuz hava şartları sebebiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün 1 gün süre ile idari izinli sayılmaları uygun bulunmuştur.

TOKAT

Tokat, Samsun ve Çankırı'da kar nedeniyle bazı ilçelerde  eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın  ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Sulusaray ilçesinin tamamında, Erbaa ilçesinde taşımalı  eğitim kapsamındaki okullar ile Yeşilyurt ilçesindeki Bahçebaşı, Yeniköy,  Gündoğan İlkokulları ve taşımalı eğitim merkezi Şehit Şemsettinbey İlkokulunda eğitime ara verildiği kaydedildi.

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Samsun'un Alaçam, Yakakent  ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği, Tekkeköy ilçesinde ise  taşımalı eğitim gören öğrencilerin 5 Ocak 2015 tarihinde idari izinli sayılacağı  bildirildi.


ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde de yarın için eğitime ara verildi. İlçede  etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde  eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR
Nevşehir’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde Nevşehir merkez başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep’te, etkili olan olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında Salı günü okullar 1 gün tatil edildi.
Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda okulların olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün tatil edildiği duyurularak, kamu görevlisi malul, engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.  

BATMAN

Batman’da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde yarın okulların tatil edildiği açıklandı. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 05.01.2016 tarihinde beklenen yoğun kar yağışı ve yaşanabilecek don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetle karşılaşılmaması için ilk ve orta dereceli resmi ve özel eğitim kurumlarında; merkez ve ilçelerimizde 05.01.2016 tarihinde (1) gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de 05.01.2016 tarihinde idari izinli sayılacaktır" denildi.

MARDİN (MİDYAT)

Mardin’in bugün okulların tatil edildiği Midyat İlçesi’nde yarın da eğitime ara verildi. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" dedi.

TRABZON 

Trabzon'da kar nedeniyle 7 ilçede eğitime bir gün ara verildi.
 
Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve yol  şartları nedeniyle Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve  Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, Arsin'de Oğuz İlkokulu, Şehit Haydar Arslan İlkokulu,  Atayurt Alparslan Ortaokulu, Maçka'da Çatak, Başar ve Akarsu ilkokulları ile  taşımalı eğitim kapsamındaki okullar, Yomra'da Çamlıyurt, Maden, Oymalıtepe ve  Kaşüstü ilkokulları ile Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil  mahallesindeki okullarda eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

ARTVİN (2 İLÇE)

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan duyuruda ise ilde etkili  olan kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Yusufeli ve Şavşat  ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verileceği kaydedildi.


BİTLİS

Bitlis’te kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Bitlis Valililği, bugün için tatil olan okulların yarın da 1 gün süyle tatil edildiğini duyurdu. Kar kalınlığını yaklaşık 1.5 metre olduğu Bitlis’te kar yağışının devam etmesi nediyle merkez ve bağlı köylerinde ilk ve orta derecili okullar yarın için tatil edildiği belirtildi.


VAN ÇATAK

Van'ın Çatak ilçesinde kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil  edildiği bildirildi.


TUNCELİ

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada,  il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma  nedeniyle il merkezindeki okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkili  olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski  nedeniyle merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki  eğitim kurumlarında  eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli kar  yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta gece saatlerine kadar  etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade edilmişti.

ORDU (AKKUŞ)

ORDU’nun Akkuş İlçesi’nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların için tatil edildiği açıklandı.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Ordu’nun Akkuş ilçesinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmamaları aralıksız devam ederken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla tatil edildi. Olumsuz hava şartlarıyla mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Karın yağmaya başladığı günden itibaren tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemizde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Bugün yağışıyla birlikte tipide etkili oldu. Açtığımız yollar yeniden kapansa da şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece-gündüz demeden çaba gösteriyoruz. Karla mücadele de Büyükşehir Belediyemizin ve ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.